LEDER

De politiske ønskelistene

Dagbladets leder 19. september

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

FOR STORE DELER næringslivet og privat sektor var valgnatta omtrent som å åpne julekalenderen på 24. desember. Tida var inne for spranget fra forventning til konkrete ønsker og krav. Mens de fire borgerlige partiene sonderer tungt i Nydalen, er det en stødig stigning i det politiske forventningsnivået. I noen saker våger ikke særinteressene å vente på utfallet. De vil legge breisida til og påvirke underveis. Det er særdeles tydelig når det gjelder spørsmålet om konsekvensutredning og oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. Saken er livsviktig for Venstres og KrFs troverdighet, men den er minst like viktig for det næringslivet som vil ha oppdrag og drift av nye olje- eller gassfelt.

DERFOR BØR INGEN undres over at en gammel allianse i norsk næringspolitikk har meldt seg på banen igjen. Det er kraftsosialismen som på nytt finner sammen med kraftkapitalen. I en allianse med industrien, oljenæringen og Rederiforbundet krever LO-leder Gerd Kristiansen at Høyre og Frp sikrer konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja. En konsekvensutredning er helt nødvendig for at det seinere skal bli mulig å få vedtatt boring. Motstanderne av boring sier en konsekvensutredning er unødvendig fordi det allerede finnes omfattende undersøkelser som dokumenterer hvor sårbart og risikofylt dette området er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer