KOMMENTARER

De sa terroren ikke skulle ødelegge valgkampen. Nå renner det over for britene

Theresa May og Jeremy Corbyn i heftig terrorkrangel timer før britene går til valg.

OPTIMIST: Jeremy Corbyn og Labour er i medvind. Mannen som ble avskrevet som uvalgbar, tror han kan vinne hele valget. Men innspurten på valgkampen preges av terroranslag og harde beskyldninger mellom Corbyn og Theresa May. / AFP PHOTO / SCOTT HEPPELL
OPTIMIST: Jeremy Corbyn og Labour er i medvind. Mannen som ble avskrevet som uvalgbar, tror han kan vinne hele valget. Men innspurten på valgkampen preges av terroranslag og harde beskyldninger mellom Corbyn og Theresa May. / AFP PHOTO / SCOTT HEPPELL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Innspurten i den britiske valgkampen er blitt tatt over av terrorisme og skittkasting. Etter helgens angrep i London, det andre terroranslaget på to uker, klarer selv ikke stoiske briter lenger å følge oppfordringen fra annen verdenskrig:

Keep calm and carry on!

Verken statsminister Theresa May eller Labour-leder Jeremy Corbyn har bevart roen og fortsatt som før. Begge har brukt terroranslaget til å kritisere hverandre på det groveste.

Corbyn var først ute med beskyldninger om at Theresa May som innenriksminister hadde ansvar for omfattende kutt i politiet og dermed svekket beredskapen. Kritikken har fått støtte til og med blant konservative og ikke minst hos politiet som lenge har advart mot nedskjæringer.

Theresa May avviser påstanden som misforstått. Hun mener hun tvert om har styrket beredskapen gjennom økte bevilgninger og flere lovhjemler til overvåking, samt mer væpnet sikkerhetspoliti. Responstida etter London-angrepet var det heller ikke noe å si på.

Begge har rett. Men kutt i det regulære politiet har svekket den lokale tilstedeværelsen som er avgjørende for å bygge tillit og drive forebyggende arbeid. Dette er bare en av flere offentlige nedskjæringer som er synlig for vanlige briter. Politiet klager for eksempel over at de på toppen av kutt har fått oppgaver som psykiatrien burde tatt seg av, men ikke lenger har kapasitet til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer