-  De sa vi kunne bli oppdaget

Uniique lovte reklameoppdrag, filmjobber og teatermuligheter. Guri Frantzen, Lill-Charlotte Kaspersen og Grete Forsmo mente det var verd å prøve.

-  De sa at vi kunne bli oppdaget av folk som drev med reklame eller film. Jeg forventet veldig lite, særlig etter at jeg så hjemmesida, men jeg tenkte det kunne være gøy å prøve noe nytt. Jeg vet ikke mye om sånt, men de virket seriøse. Det sto om dem i avisa, og spørsmålene var sånne som jeg trodde de ville stille. Hvor lenge jeg hadde danset, hvor høy jeg var, slike ting, sier Lill-Charlotte Kaspersen (17).

Bodø-jenta går på musikk, dans og drama-linja på videregående og hadde snakket med mamma Gunn før auditionen.

-  Jeg regnet med at vi ble lurt fra begynnelsen av, men vi ble enige om at det var verd å prøve, sier Gunn Kaspersen.

-  Jeg hadde en tanke om at det kunne være tull, men at det skulle være som dette, visste jeg ikke. Det var unger der også. Det er skikkelig dumt. Ekkelt, sier Lill-Charlotte.

Grete Forsmo (18) trodde på Uniique.

Trodde på byrået

-  Nå er jeg sint. Mamma sa jeg ikke måtte betale dem, men jeg hadde snakket lenge med dem og syntes de virket seriøse. Jeg trodde på dem. De sa de kunne skaffe jobber i reklame og film, og at mange som var registrert hos dem hadde fått oppdrag, sier Grete.

Hun er skoleelev, og synes de 1800 kronene hun betalte, er sure penger.

-  Jeg kommer til å prøve å få pengene tilbake. Etter at jeg registrerte meg, har jeg ikke hørt noe, bortsett fra en sms der det sto at jeg må sjekke profilen min, sier hun.

«Unik sjanse»

I Bodø hadde Uniique audition i to suiter på SAS-hotellet like etter påske. 72 personer ble «vervet», med beskjed om at ikke alle fikk bli med.

-  «Unik sjanse,» sa de! Kjeltringer! De opptrådte seriøst, og jeg trodde dette kunne være noe. Men det varte og rakk uten at noe skjedde. Jeg var lovet brev i løpet av noen dager, men på fire uker hørte jeg ingenting. Da skjønte jeg at jeg var blitt lurt. Jeg ringte og gjorde meg sint, og sa at de kunne glemme å bølle med meg. Jeg gir meg ikke, og jeg ville ha pengene mine tilbake. Jeg måtte ringe flere ganger og mase, men til slutt fikk jeg pengene, sier Guri Frantzen (44).

Hun har spilt mye amatørteater, og var fristet av muligheten til å bli med i reklamefilmer eller få teatertilbud.