De selvutvikla damene

NEW AGE: Overstimulerte og bortskjemte damer benytter humbug og kvakksalveri for å elske seg selv, og ingen andre, stadig mer.

SÅKALT SELVUTVIKLING: Damene driver med alt fra avspenningsyoga, healing og algebaserte avgiftningskurer til alkaliske dietter, tarmskylling og ionisert vann. Det er rawfood, slowfood og soulfood, og de som er mest hardcore melder seg på Märthas engleskole, skriver kronikkforfatteren. Her prinsessen med engleskolekollega Elisabeth Samnøy (t.v.) og programleder Birgitte Lund Nakken (t.h.) i programmet «Den andre siden». 
Foto: Kanal FEM
SÅKALT SELVUTVIKLING: Damene driver med alt fra avspenningsyoga, healing og algebaserte avgiftningskurer til alkaliske dietter, tarmskylling og ionisert vann. Det er rawfood, slowfood og soulfood, og de som er mest hardcore melder seg på Märthas engleskole, skriver kronikkforfatteren. Her prinsessen med engleskolekollega Elisabeth Samnøy (t.v.) og programleder Birgitte Lund Nakken (t.h.) i programmet «Den andre siden». Foto: Kanal FEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EN SKULLE KANSKJE tro det å leve i verdens smørøye, hvor ethvert behov blir dekket så å si før du rekker å oppdage at du har et, ville gjøre at folk våknet opp hver eneste dag fylt av euforisk lykke. Sånn er det ofte ikke. Mange opplever tvert imot tilværelsens uutholdelige letthet som, nettopp, uutholdelig. En gruppe ser ut til å takle dette privilegerte livet spesielt dårlig; de er i overveiende grad damer, fra 30-åra og oppover.

Jeg pleier å tenke på dem som de selvutvikla damene.

DE SELVUTVIKLA DAMENE er gjerne interiørarkitekter, selvlærte, eller brevkursutdannete. Alternativt kan de drive en nettbutikk hjemmefra, eller være profesjonelle bloggere (usikker på kriteriene for å definere seg som det). De kan være deltidsarbeidende, hjemmeværende, langtidssykemeldte, eller uføretrygda. De kan ha menn som tjener godt, som profesjonelle fotballspillere, eller i det private næringsliv.

Disse damene trenger ofte ikke å bære ansvaret for å forsørge seg selv. Oppsummert betyr alt dette at de disponerer tid; en hel masse tid, som kan brukes til å kjenne og føle på det uutholdelige i tilværelsens letthet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer