De ser på TV halve døgnet

Fjernsynet styrer hele livet til kristiansandsparet Turid (39) og Roger (37). Fra tidlig ettermiddag til langt over midnatt ligger samboerparet på hvert sitt rom og zapper. Såpeoperaen «Hverdagsliv» er dagens høydepunkt.

Eldre ser mest

- Vi ser rundt ti timer på fjernsyn hver eneste dag, men det blir noen timer ekstra i helgene - i og med alle sportssendingene, forteller Roger til Dagbladet.

Siden han ødela en arm og ble uføretrygdet for fire år siden, har han tilbrakt store deler av livet sitt foran fjernsynet.

- Det er bare å innse det: Jeg og samboeren min er komplette TV-slaver.

Nå har han nylig investert i en egen fjorten tommer til samboeren Turid. Det er den beste investeringen han har gjort på lenge. Nå kan de sitte på hvert sitt rom og styre hvert sitt TV-liv med hver sin fjernkontroll.
- Det blir i hvert fall mindre krangling av en slik løsning. Men det hender vi ser noe sammen, ikke minst i helgene.

1396 episoder

De to har 34 kanaler til rådighet. Roger elsker å se på sport, og han ser mest på Canal +, TV2 og ikke minst NBCs «The Tonight Show» med Jay Leno. Samboeren Turid liker å se mer på debatt- og aktualitetsprogram samt dramafilmer. Av serier liker de begge to å se på «MS*H», «Chicago Hope», «Cheers» og «Hverdagsliv». De to sistnevnte står i en særstilling, og da i særdeleshet «Hverdagsliv».

- Jeg har ikke gått glipp av én episode. Jeg har sett samtlige 1396 episoder. Jeg har mest lyst til å være med. Jeg har sagt det til samboeren at vi skulle ha flyttet til Australia for å være med, fortsetter Roger.

De to har video, men den brukes bare til å ta opp programmer og serier fra fjernsynet.

I går ettermiddag skulle Roger på besøk til sin mor, og han måtte derfor ta opp «Hverdagsliv» på video.

Sløvt liv

- Er det ikke litt trist og dumt å se så mye på fjernsyn?

- Jo, men det har bare blitt sånn. Vi har ingen barn å ta oss av, sier Roger, som innrømmer at familien ikke synes noe særlig om at de bruker så mye tid foran fjernsynet. De synes det er et sløvt liv paret har.

- Men det er vårt «problem». Vi synes at TV-seingen er artig. Problemet er bare at man legger på seg en del med et slikt liv, vet du. Derfor går vi på helsestudio tre ganger i uka.

- Hva går du glipp av på TV da?

- Nei, heldigvis er det ikke så mye bra på TV om formiddagen. Det er godt det ikke går så mange bra programmer på den tida av døgnet.