Y-blokka

De siste bildene fra innsida

Statsbygg lot endelig pressen dokumentere innsida av Y-blokka før anleggsmaskinene legger bygget i grus.

KONKYLIETRAPPEN: Et av de arkitektoniske høydepunktene i Y-blokka er den såkalte konkylietrappa, midt i bygget. Den går med i dragsuget når rivingen begynner i slutten av juli. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KONKYLIETRAPPEN: Et av de arkitektoniske høydepunktene i Y-blokka er den såkalte konkylietrappa, midt i bygget. Den går med i dragsuget når rivingen begynner i slutten av juli. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I lang tid har Dagbladet forsøkt å få tilgang til Y-blokka, i hensikt å dokumentere arbeidet med rivingen av innside og interiør, uten hell.

I dag slapp endelig pressen inn for en siste titt. Siden rivestart i mars er innsiden av bygget nå ribbet, og bare skjelettet står igjen.

Slik ser innsida av Y-blokka ut nå:

Statsbygg regner med å starte rivingen av selve bygget i slutten av juli. Da kommer det maskiner som klipper det ned steg for steg.

Det har vært viktig å vente med dette fram til kunsten er trygg og fjernet, blir Dagbladet fortalt.

- Grunnen til at pressen ikke har vært her før nå, handler om hvordan bygget ble brukt. Fram til 2016 hadde vi guidet omvisning her. Interessen var ikke stor den gangen. Siden har det vært brukt som kontor og brakker for byggefolk, blant annet, sier kommunikasjonsdirektør i Statsbygg, Hege Njaa Aschim til Dagbladet.

Hun legger til at Statsbygg selv har dokumentert og fotografert alt av interiør og scannet bygget på innsiden.

Motstanden mot rivingen av Y-blokka har vært særlig stor de siste åra og blant annet Fortidsminneforeningen kjempet til siste slutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer