CD: I 1986 skiftet Miles Davis av en eller annen grunn plateselskap fra Columbia til Warner. Nå kommer samtlige utgivelser fra denne epoken, som varte fram til trompetistens død i 1991, ut i en elegant boks.
Tre original-album, to soundtracks, den posthume «Doo-Bop» (1992) og tre live-utgivelser.
Åtte album, med en booklet skrevet av Miles Davis-eksperten Ashley Kahn.
Miles ble raskt introdusert for bassisten Marcus Miller. Samarbeidet mellom de to preger Sør-Afrika-albumene «Tutu» (1986) og «Amandla» (1989).
Miller komponerte det meste på disse albumene, som er suggerende, rytmesterke og melodiøse hyllester til biskop Tutu, Nelson Mandela og den kjempende, svarte, sørafrikanske befolkningen.
Videre får vi den dramatiske musikken til den erotiske thrilleren «Siesta» (1987) og ikke minst det nesten glemte albumet «Dingo» (1991), lagd til den australske filmen med samme tittel.
I filmen spiller Miles Davis mer eller mindre seg selv i en film om en ung, ambisiøs musiker.
Både plata og filmen er et absolutt must for Davis-fans.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger