Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

De skal kjempe mot «Senkveld»

NRKs nye fredagskort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK ruller for alvor ut kanonene på fredagskvelden.

Om snaue to uker får andre sesong av «Kodenavn Hunter» premiere, rett etter at rulleteksten på «Grosvold» er ferdig. Dermed får serien eksakt samme starttidspunkt som «Senkveld»: Kl. 22.10.

- Seerne har ikke vært helt fornøyde med detektivflaten vår etter «Grosvold». Derfor ønsker vi å styrke fredagen opp mot Kveldsnytt, sier tv-sjef Arne Helsingen i NRK.

- Vi er veldig opptatt av å ha et så godt helgetilbud som mulig, og synes dette er en god og overraskende måte å styrke helga på, legger han til.

900 000 seere

Overrasket blir sikkert også TV 2, som til nå har kunnet bygge opp sin fredagsprofil «Senkveld» i behagelig konkurranse med detektimen på NRK - nå sist den britiske serien «Taggart».

Thomas Numme og Harald Rønneberg har fått en solid posisjon: I år hadde «Senkveld»s sesongpremiere 934 000 seere - mot 594 000 i fjor.

Da skal det nok bli litt vanskeligere å hamle opp med «Kodenavn Hunter». I 2007 ble serien en av NRKs største krimsuksesser noensinne, med 900 000 seere.

image: De skal kjempe mot «Senkveld»

TV 2 innrømmer også at «Senkveld» må regne med å miste seere.

- «Senkveld» vil få det tøffere. Vi kan ikke annet enn regne med at tallene vil gå litt ned, sier programdirektør Nils Ketil Andresen i TV 2.

Ane Dahl Torp, Jan Sælid og Mads Ousdal toppet et lag av kjente og dyktige skuespillere da, og de er også med i andre sesong. Nå har de blant andre fått selskap av Pia Tjelta, Kåre Conradi og Stig Henrik Hoff.

Kan miste seere

I 2007 ble serien sendt på torsdager kl. 21.30. Tv-sjef Helsingen legger ikke skjul på at det kan bli tøft å matche de tallene når årets sesong blir sendt seint på fredagskvelden.

- Det var for det første færre tv-kanaler på det tidspunktet, og sendestart var i februar - da det er litt færre store tv-satsinger, sier Helsingen.

- Og dessuten blir vel «Senkveld» en sterkt konkurrent?

- Ja, TV 2 har veldig gode fredagskvelder - og kommer sikkert til å klare seg bra selv om vi styrker vår satsning.

NRK-PROFILER: Pia Tjelta og Ane Dahl Torp spiller begge i «Kodenavn Hunter», som blir NRKs nye kort i kampen om fredagskvelden. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
NRK-PROFILER: Pia Tjelta og Ane Dahl Torp spiller begge i «Kodenavn Hunter», som blir NRKs nye kort i kampen om fredagskvelden. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer
TV 2-PROFILER: Thomas Numme og Harald Rønneberg har hittil i høst dominert fredagskvelden etter klokka ti.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!