«Maskorama» sesong 2 - Dette bør du se etter i år:

De skjulte hintene du misset i fjor

Fjorårets sesong av «Maskorama» ble en gedigen suksess. Engasjementet rundt hvilke kjendiser som skjulte seg bak maskene var enormt, men flere hint gikk du kanskje glipp av. Her skal vi forsøke å forberede deg på hva du bør se etter i år.

GODT SKJULT: Fjorårets sesong av «Maskorama» ble en gedigen suksess. Men ikke alle hintene var like enkle å få øye på. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fjoråret var sterkt preget av coronapandemien, og det hadde også påvirkning på NRK-programmet «Maskorama», som ble sendt for første gang. Flere lørdager på rad var ingen publikummere til stede i salen da Norges kanskje villeste gjettelek fant sted.

Åtte kjendiser deltok i programmet, og både panelet og et engasjert publikum gjettet på hvilke kjendiser som skjulte seg bak elgen, trollet, enhjørningen og fugleskremselet, for å nevne noen.

Årets sesong starter 6. november på NRK, og to av karakterene er allerede avslørt. Blant de nye tilskuddene i årets sesong er en nisse og ei havfrue, skriver NRK.

Klesdraktene gir hint

«Maskorama» er programmet der alt om deltakernes identitet forblir svært godt skjult.

Deltakerne blir hentet på hemmelig sted, og går ikledd maske gjennom hele perioden programmet spilles inn. Stemmene blir forvrengt, og det er bare et knippe høytstående medarbeidere i produksjonen som vet hvem deltakerne er.

Hvem deltakerne er, avsløres ikke før de ryker ut eller vinner hele konkurransen.

Noe kanskje flere publikummere ikke tenkte så mye over under fjorårets sesong, var at kjendisenes klesdrakter i «Maskorama» også kan gi hint om hvem som befinner seg bak maskene.

Hemmelighetsfull

Kjell Nordström, bedre kjent som Baron Von Bulldog er, i år som i fjor, kostymedesigner for «Maskorama». Til Dagbladet bekrefter han at klesdraktene til deltakerne også i år vil bringe med seg små hint om hvem som skjuler seg bak.

I likhet med alt annet som omhandler «Maskorama» er Nordström ganske hemmelighetsfull overfor Dagbladet.

Han kan ikke si noe om hvilke hint klesdraktene til fjorårets deltakere ga til seerne.

- Det er mange ting. Noe er veldig subtilt. Vi prøver å ikke gi bort noen ting som er for åpenbart, sier Nordström til Dagbladet.

Om årets kostymer sier han følgende:

- Jeg synes de er mye kulere i år!

AVSLØRT: «The Masked Singer» fortsetter å forbause. Under premieren på den nyeste sesongen i USA, ble publikum vitne til en utrolig avsløring. Video: FOX Vis mer

Små hint

Under fjorårets sesong var det vill gjetting om deltakerne. Panelet var også godt aktive, og flere husker kanskje at Jan Thomas gjettet at Carola skjulte seg bak ravnen. Seinere viste det seg å være Anne Rimmen.

Flere av hintene om deltakernes klær og karakterer ble vist under fjorårets sesong. Fellestrekkene er at hintene i mange tilfeller er en svært liten del av alle hintene som kommer, men kan være til hjelp i helheten av en rekke hint som seerne får vite om deltakerne.

Av noen hint du kanskje misset under fjorårets sesong var hintene om trollet, som endte med å vinne «Maskorama». Trollet viste seg å være Ulrikke Brandstorp.

I hintene som kom beskrev hun seg som både «konkurransetroll» og «lykketroll», Brandstorp har deltatt i en rekke konkurranser, deriblant «Stjernekamp», «Idol» og «Melodi Grand Prix». Flere mener nok også at Ulrikke Brandstorp er kjent for å være en dame med et godt humør.

T-skjorten til trollet viste en stjerne som viste hint til hennes deltakelse i «Stjernekamp». Hun var også kledd i gull, fordi noen har gitt henne kallenavnet «Gullrikke». Da hun deltok i MGP med låta «Attention» var hun også kledd i gull.

Trollet spurte også: Finnes det kjærlighet for sånne som meg?». Brandstorp hadde da fått seg kjæreste, og svarer på det spørsmålet var altså ja.

«TROLLET»: «Trollet», også kjent som Ulrikke Brandstorp, gikk seirende ut av fjorårets «Maskorama». Foto: NRK
«TROLLET»: «Trollet», også kjent som Ulrikke Brandstorp, gikk seirende ut av fjorårets «Maskorama». Foto: NRK Vis mer

Ravnen med hint til Danmark

Enhjørningen viste seg å være Inger Lise Rypdal, og et hint som ble vet var tre enhjørningsbamser. De refererte til hennes tre barnebarn som betyr mye for henne.

Anne Rimmen som karakteren ravnen ga også fra seg hint. Det ble vist et rødt flagg med den svarte ravnen, som er et gammelt dansk flagg. Hintet var nemlig mot Danmark, der Rimmen er født.

Susann Goksør var gaupa, og røk først ut av fjorårets sesong. Et hint som vises her er kostymet der hun har trykt «1», som refererer til hennes håndballkarriere.

Et godt tips for seerne kan altså være å være godt observante over alle hintene, og gjerne også forsøke å Google seg fram til kjendisene de tror skjuler seg bak maskene, og lese mest mulig om dem. Hintene kan være alt fra store, til svært, svært små, men som kan være til god hjelp.

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer