Anmeldelse: «Mellom linjene»

De skravlende klassers dobbeltliv

Sex, løgn og bøker i en digital tidsalder.

DE SNAKKESALIGE: Uendelige debatter om litteraturens framtid, i senga, ved middagsbordet, i kafeene. Video: Arthaus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Sex, mat og prat, det er hovedingrediensene i intellektuelle franskmenn og -kvinners liv, skal vi dømme etter Olivier Assayas nye film som på norsk har fått tittelen «Mellom linjene». Handlingen foregår med andre ord i senga eller ved bordet.

Det er sterkt dialogbasert film, men likevel underholdende for den som har sans for «de skravlende klassers» uendelige utlegninger om modernitetens forbannelser eller velsignelser. Det viktige spørsmålet i denne sammenheng er bokas mulige død i den digitale tidsalder. Om det høres knasende tørt ut, kan jeg forsikre at her er debatten så heftig krydret med sarkasmer, ironi, sleivspark og latterliggjøring, at det smaker av fugl.

Dommedagsprofeter

Litteraturindustrien er jo selvet navet som alt elevert tankeliv dreier seg om; her er selvopptatte forfattere, pengebevisste forleggere, utrydningstruede kritikere, ambisiøse teaterfolk, kommersielle serieaktører og – i våre dager ikke minst – de djevelske dommedagsprofetene. De som er så unge og digitalt avanserte, at de erklærer at all papirlesning avgår ved døden, og at hele det litterære kretsløpet må nullstilles og restartes. På deres premisser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer