KOMMENTARER

De små forlagene skal også bli sett og hørt i julestria av krim og kokebøker

Underdoggens bokliste med dikt, erindringer, rock og foto.

VAMP PÅ VEIEN: Solid fotobok viser bandet Vamp foran og bak scenen, signert frilansfotograf Edgar G. Bachel. Foto: Edgar G. Bachel
VAMP PÅ VEIEN: Solid fotobok viser bandet Vamp foran og bak scenen, signert frilansfotograf Edgar G. Bachel. Foto: Edgar G. Bachel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Nesten alle forfattere drømmer om en bestselger eller to, sånn er det, og det er finfint. Bøker som selger er viktig for forlagenes bunnlinjer og forfatterne som da kan fortsette å bale med bokstavenes iboende vidunderlige mørke og lysglimt (nei, ikke han partistifteren med Trump i blikket, iiik).

Men, bokhøsten handler heldigvis ikke bare om de utgivelsene som det bugner over av i bokhandlernes vinduer, på diverse disker, bord, stoler, hyller og som dyttes på den skarve leser/kjøper som om det skulle være livet om å gjøre.

At du leser nettopp den krimboka, den kokeboka, den selvhjelpsboka, den boka om kjærlighet på amerikansk, den boka om livet mitt som kanskje er løgn, som kanskje er ekte, eller om de bøkene som anmelderne trykker til sine bryst av kunnskap om den gode og dårlige smak.

I denne papiravisa – som også sørger for klikk – får vi tilsendt så mye hogget skog, omgjort til papir, at det er til å bli litt skremt av. Og, ifølge alle de vedlagte pressemeldingene er alle bøkene like gode og viktige. Det er de selvsagt ikke, men vi får også bøker der tonen ikke er som en salgsplakat for grusomme Black Friday. Vi snakker om bøker som bare kommer i en konvolutt (foret) med noen få ord som forteller om utgivelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer