- De små kommunene vil bli hardest rammet

Bibliotekforeningen fortviler over kutt i innkjøpsordningen.

BEKYMRET: - Små kommuner og små biblioteker er avhengig av denne ordningen for å få et tilstrekkelig bokutvalg. Det er de små kommunene som vil bli hardest rammet, sier Sissel Merethe Berge om kuttene i innkjøpsordningen.  Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
BEKYMRET: - Små kommuner og små biblioteker er avhengig av denne ordningen for å få et tilstrekkelig bokutvalg. Det er de små kommunene som vil bli hardest rammet, sier Sissel Merethe Berge om kuttene i innkjøpsordningen. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kuturdepertamentet skal kutte ti millioner kroner på det litterære feltet, og nå frykter litteraturkretsene at det er innkjøpsordningen som ligger tynt an.  Et kutt i innkjøpsordningen vil føre til mindre inntekter for forlagene, og et tynnere utvalg i bibliotekhyllene.

I går hadde kontaktutvalget et møte for å vurdere konsekvensene av et kutt, og nå fortviler Sissel Merethe Berge, leder i den norske bibliotekforeningen.

—Små kommuner og små biblioteker er avhengig av denne ordningen for å få et tilstrekkelig bokutvalg. Det er de små kommunene som vil bli hardest rammet, sier Berge.  

En undersøkelse gjennomført av Norsk bibliotekforening viser at innkjøpsordningen står for 17% av biblioteksbøkene i kommuner på over 50.000 innbyggere, mens den står for nesten halve bokutvalget i kommuner med mindre enn 5000 innbyggere.

Om innkjøpsordningen blir kuttet med ti millioner er det altså de små kommunene som ville blitt mest følsomme for konsekvensene.

—Vi må huske at biblioteket er den eneste arenaen hvor både litteratur, kunnskap og leseglede er gratis, sier Berge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer