- De snakker ustanselig om at de er homofile

«Weekend» klarer ikke helt å bryte ut av «skeiv film»-nisjen

- De snakker ustanselig om at de er homofile
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: To bleke, britiske gutter treffer hverandre under en overskyet, britisk himmel, og noe oppstår i møtet. Russell (Tom Cullen) og Glen (Chris New) tilbringer natten sammen, så nesten hele den påfølgende helgen, mens de sakte kommer nærmere hverandre. Men tiden er stadig i ferd med å løpe ut for dem. Glen skal nemlig reise til USA mandagm morgen, og bli borte i to år.

Rygger unna «Weekend» er en lavmælt romanse, tett og troverdig, uten svulstigheter og store ord. Den viser hvor vanskelig det kan være for to mennesker å finne sammen, selv om ingenting egentlig står i veien for dem. Russell og Glen er begge forlengst ute av skapet, og har venner som aksepterer dem. Men særlig i den bråkjekke Glens bakgrunn hintes det om såre opplevelser som gjør at han rygger unna det intime og forpliktende.

«Skeiv film» Samtidig gjør nettopp dette at «Weekend» ikke helt klarer å bryte ut av «skeiv film»-nisjen, til tross for regissør Andrew Haighs uttalte ønske om å gjøre nettopp dét.

Haigh sa i et intervju i Dagbladet i går at legningen bare er en liten del av de unge mennene i hovedrollene. At de er mye mer enn som så. Det er de sikkert. Men de snakker i alle fall ustanselig om nettopp at de er homofile og om erfaringer og dilemmaer knyttet til dette. De andre sidene deres virker mindre interessante for regissøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer