- De som har lest bøkene kommer til å bli forvirret

Endringer for «Game of Thrones»-fansen.

ENDRINGER: Manusforfatterne David Benioff og Dan Weiss har endret ting i sesong 4 av suksesserien «Game of Thrones». Foto: Stellapictures
ENDRINGER: Manusforfatterne David Benioff og Dan Weiss har endret ting i sesong 4 av suksesserien «Game of Thrones». Foto: StellapicturesVis mer

(Dagbladet): De som har lest forfatter George RR Martins bokserie «En sang om is og ild», har også visst hva som ville skje gjennom de tre første sesongene av «Game of Thrones».

Nå har imidlertid manusforfatterne David Benioff og Dan Weiss endret i hendelsesforløpet, og dermed er det ingen som vet hva som vil skje utover i fjerde sesong av suksesserien.

Overraskende førsteepisode Oppmerksomme fans la kanskje merke til en liten endring i manus allerede i første episode «To sverd», da karakteren Arya drepte Polliver, mannen som stjal Needle fra henne i andre sesong av serien.

I bøkene var det imidlertid karakteren kalt The Hound som drepte Polliver.

Maisie Williams, som spiller rollen som Arya, forteller i et intervju med Entertainment Weekly at manusforfatterne lot Arya drepe Polliver, for å markere en endring i hennes karakter.

- Det skjer helt klart en endring i hennes karakter. I det øyeblikket hun dreper Polliver, er det akkurat som om hun blir klar over sin egen styrke, forteller hun.

Endret i hendelsesforløpet Det er imidlertid ikke bare små navneendringer som er blitt gjort i manuset. Williams forteller at større ting skiller seg ut fra George RR Martins bøker.

- I år er det en del endringer i selve plottet i historien, og jeg tror fansen som har lest bøkene vil bli forvirret, sier hun, før hun legger til:

- Jeg synes endringene er helt fantastiske. Det gjør at ingen er trygge på hva som vil skje, og det gjør det mer interessant for alle som ser på.