- De spår bokbransjens død og undergang

Eirik Newth mener fagforfatterforeningen er nettsinker. Melder seg ut i protest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Eirik Newth er kjent både fra deltakelse i TV2s «Skal vi danse» og for et stort antall barne- og ungdomsbøker om naturvitenskap. Han har tidligere sittet i styret i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF), men nå melder han seg ut av foreningen i protest, melder Bok og Samfunn.

Newth reagerer på NFFs holdning til Nasjonal Digital Læringsarena (NDLA), et statlig finansiert prosjekt som skal gi videregående skoler gratis tilgang til digitale læremidler.

- Jeg synes ledelsen i foreningen ofte går ut med ganske ekstreme utspill, og dette er et av de siste eksemplene på det. De spår bokbransjens død og undergang. Det er en utrolig overreaksjon, sier Eirik Newth til Dagbladet.no.

- I strid med åndsverksloven

Utspillet han sikter til er blant annet et debattinnlegg NFFs generalsekretær Trond Andreassen skrev i Aftenposten, der han særlig kritiserer et bestemt punkt i NDLAs prosjektplan:

«Innhold produsert av fagredaksjonen, og i fagnett, skal produseres under åpen lisensiering. Det vil i praksis si at hver enkelt bidragsyter vil gi frivillig erklæring rundt opphavsrett. I den vil det gå frem at innhold de har opphavsrett til, fritt skal kunne deles, endres, kopieres og viderebehandles av andre».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer