De spillegale

De skyter flest, scorer mest og tenker best. Møt Norges beste dataspillere.

EKSPERTER: Norges beste dataspillere har voldsomme ferdigheter innenfor hver sine felt. Her er det Toma Rimac (20) som øver tomlene.
EKSPERTER: Norges beste dataspillere har voldsomme ferdigheter innenfor hver sine felt. Her er det Toma Rimac (20) som øver tomlene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gunnar Eng (25) er Norges beste på plaffing

Det var en gang at verdens beste spillere i det nettbaserte terroristspillet Counter Strike på det meste kunne, dersom de spilte riktig, reise hjem med ny laptop, ny Rolex på håndleddet og, i de mer ekstreme tilfellene, én million dollar på konto. Siden har finanskrisa kneblet også verdens ulike turneringsarrangører, og sendt premiepottene inn i en nedadgående spiral, uten at det har stoppet detsvenske Counter Strike-teamet Fanatic, som «dersom de deltar, alltid havner på første- eller andreplass» — dette altså ifølge Gunnar Eng (25).

Hvilket i sin tur gjør at de ikke trenger å ha andre jobber — jobben deres består i å bli stadig bedre i CS.

Gunnar, derimot, er jo ikke fra Sverige — han er fra Gjøvik. Og kan overhodet ikke leve av å spille CS — til det er miljøet hjemme for spedt, sponsorene for få, og oppmerksomheten fra media for liten. Likevel er han en av verdens beste CS-spillere. I VM i april førte han laget sitt, Alchemists, til en fjerdeplass, etter å ha slått ut hjemmehåpet fra Sør-Korea i kvartfinalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer