De spisse albuers natt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ELITE-AP: Få ting er så nedslående som å høre som furting ved matfatet, og det finns de som har blitt dårlige foreldre av mindre. I en verden som vår er det ingen tom høflighetsfrase å si «takk» når det blir servert, og i hvert fall der jeg kommer fra regnes det som bunnen av dårlig bordskikk om noen sier «æsj, kan jeg ikke få noe annet».

Det finns nemlig de som ikke får noe som helst.

Da Jens Stoltenberg etter hvert fikk servert sin regjering med statssekretærer og det hele, klarte likevel Erling Fossen fra Oslo Byaksjon å si «æsj, kan jeg ikke få noe annet» (Dagbladet 22.10).

Gode foreldre vil gjerne minne de uskikkelige om at det finns mindre heldig stilte, og siden jeg i dag har lyst til å være god og omsorgsfull, vil jeg få minne Fossen om at vel ble det ikke full pott på ham og vennene hans, men andre ble totalt vaipa ut.

De som tross alt bygde dette landet, altså innvandrerne, fikk ikke én politisk rådgiver, engang. Ikke en statsråd, ikke en statssekretær - nada!

Fossen mener at utdannelse diskvalifiserer i et parti der det er for mange som er slitne etter en lang dag på jobben til at de orker å ta en skikkelig diskusjon (formodentlig med folk som ikke har vært på jobb). Partimannen Aslam Ahsan, derimot, synes det er urimelig at de mange høyt utdannete innvandrerne ikke kommer i betraktning.

AHSAN SKRIKER ikke så høyt som Fossen, men det er like lett å høre hva begge sier. Den ene sier at han ikke gidder å leke med teitinger, mens den andre sier at han gjerne vil være med og leke. Men det får han ikke, for når en pakistaner vel og vakkert har skaffet seg høyere utdannelse, står det jaggu noen norske og ber ham pelle seg ut av den køen også.

Av alle de gode, dyktige akademikerne Fossen mente burde styrt landet, var det ikke et eneste mørkhudet navn å se.

Det var ingen som hang over skuldrene til Fossen og tvang ham til å ta med den og den og den på listen sin. Like vel ble den kritthvit.Like kritthvit som lista til Jens så ut etter de spisse albuers natt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer