De store blir større

En fusjon mellom Sony og BMG gjør dem til verdens nest største plateselskap. Det får flere følger enn at Beyoncé og Elvis havner under samme tak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette blir den tredje store sammenslåingen i platebransjen på seks år. Mandag sist uke ble det klart at EUs konkurransetilsyn ikke hadde noen innvendinger mot Sony og BMGs ønske om å slå seg sammen til ett digert plateselskap. Det eneste som står mellom de to og en endelig fusjon, er det amerikanske konkurransetilsynets vurdering. Ingen venter noen kjepper i hjulene fra den fronten heller.

HVIS ALT GÅR

etter planen, vil Sony BMG bli verdens nest største plateselskap, bare slått av Universal. De to vil forene superstjernetropper som består av blant annet Beyoncé, Barbra Streisand, Celine Dion, Jessica Simpson, Prince, George Michael, Bob Dylan og Simon & Garfunkel fra Sonys side og Elvis Presley, Christina Aguilera, Santana, The Strokes, Avril Lavigne, OutKast, Pink, Justin Timberlake og Britney Spears fra BMGs side.

I tillegg følger det mange tusen ansatte fra de to selskapene med på fusjonslasset. 25 prosent av dem må kuttes bort og vekk, ifølge Financial Times.

-  Vi vet ingenting om hva som vil skje i Norge ennå, vi har ingen klare planer. Dette er en lang prosess, det er mye som skal ordnes, sier BMG-direktør Lena Midtveit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer