Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

De stygge finnene banket idolene

Nesten dobbelt så mange seere.

(Dagbladet.no): 1 373 000 så Grand Prix-finalen lørdag kveld.

Det er nesten dobbelt så mange seere som «Idol»-finalen på TV 2 hadde fredag kveld:

Gjennomsnittlig 771 000 seere så «Idol»-finalen, mens 997 000 så «Idol»-resultatet og at Aleksander Denstad With (18) vant.

Nedgang

Ingen av de to programmene fikk ny rekord i år.

Antallet som så Grand Prix-finalen i år ligger under rekorden de siste sju åra. Den ble satt i 2000 og var på over halvannen million seere fra 2000.

Årets resultat er også mindre enn de drøyt 1,4 millioner seerne i fjor.

Men NRKs markedsandel var like høy i år som i fjor og på hele 82 prosent, forteller tv- og medieforsker Kristian Tolonen i NRK til Dagbladet.no.

FÆLE FINNER:  1 373 000 seere så Jordi vinne Grand Prix-finalen. Se video og les mer om tidenes styggeste vinnere. Foto: SCANPIX
FÆLE FINNER: 1 373 000 seere så Jordi vinne Grand Prix-finalen. Se video og les mer om tidenes styggeste vinnere. Foto: SCANPIX Vis mer

Grand Prix er også årets mest sette hele program på NRK. Det eneste som har blitt sett av flere, var ti minutter med OL-studio mellom hopp normalbakke og Søndagsrevyen 12. februar, forteller Tolonen.

Markedsandelen for «Idol»-finalen fredag kveld var på 50,6 prosent.

Det er en høyere markedsandel enn de tre foregående årene. Tidligere rekord var fra i fjor, på 48 prosent.

Hver torsdag sender Dagbladet nyhetsbrevet Kulturavisa, hver mandag kommer Litteraturavisa. Nyhetsbrevene inneholder nyheter fra inn- og utland, og er helt gratis.

Meld deg på:

litteraturavisa kulturavisa
Navn:
E-post:
NYTT IDOL: Aleksander Denstad With (18) <a href=\'http://www.kjendis.no/2006/05/22/466853.html\'>stiller til nettmøte</A> på Kjendis.no tirsdag 23. mai.
MANGE SÅ CHRISTINE: Selv om hun ikke vant Grand Prix var Christine Gulbrandsen <a href=\'http://www.kjendis.no/2006/05/20/466728.html\'>strålende fornøyd</A> med egen innsats.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling