Eurovision anmeldelse 2021

De svarte djevlene kan redde Tix

I kveld er det vinn eller forsvinn for Tix. 16 MGP-artister skal kjempe om ti finaleplasser.

NED I SKJUL: På hjemmebane er Tix en av landets mest strømmende og kjent artister. Han har en kjedelig ballade - men en sceneopptreden som garantert vil fange Europas øyne. Det kan holde til finaleplass. Foto: ESC
NED I SKJUL: På hjemmebane er Tix en av landets mest strømmende og kjent artister. Han har en kjedelig ballade - men en sceneopptreden som garantert vil fange Europas øyne. Det kan holde til finaleplass. Foto: ESC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tix er vår mann i den europeiske Melodi Grand Prix-galskapen. Jeg vedder pannebånd og bøttehatt på at han går videre til finalen. Det er 16 delfinalister, og ti av dem går videre. Å karre seg til en poengsum som plasserer han blant de ti beste, bør være en mulighet.

Andreas Haukeland var aldri min favoritt, men han ble folkets helt og sendt til Rotterdam. Nå har han skjerpet greiene: synger på engelsk, gjort demonene sine styggere og sceneopptredenen kvassere. De svarte djevlene på scenen kan redde ham. Lufta vil gå ut av MGP-ballongen her hjemme dersom han ryker ut i kveld.

«Fallen Angel», som låta nå heter, er i mine ører langt ifra så klein med engelsk tekst. På popspråket blir det et filter mellom, og en distanse til, innholdet. Den fikk terningkast én av meg for fire måneder siden. I dag, sett og hørt sammen med de andre bidragene, ville karakteren blitt noe høyere - men sagt er sagt, spist er spist.

Årets europeiske MGP-finale holder en variert og relativt sett god standard. Mange ligger langt bedre an enn Tix på oddsen. Kveldens siste artist, Destiny fra Malta er en av dem som blir spådd en MGP-seier. Vi møter også Sverige, som også i år leverer et stykke popdesign som vil høste poeng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer