Podkast

De tre beste fotballpodkastene

Tre fotball-podkaster som setter ballen i krysset.

TOPPA LAG: Egil «Drillo» Olsen flankert av Sven Bisgaard Sundet (t.v.) og Tete Lidbom under live-innspillingen av NRK P3-podkasten «Heia Fotball» på Rockefeller i september. Foto: Jonas Jeremiassen Tomter
TOPPA LAG: Egil «Drillo» Olsen flankert av Sven Bisgaard Sundet (t.v.) og Tete Lidbom under live-innspillingen av NRK P3-podkasten «Heia Fotball» på Rockefeller i september. Foto: Jonas Jeremiassen Tomter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Min første jobb var å vaske klasserom. Parallelt oppdaget jeg min første podkast, «FK Fotball» fra NRK P3. Gjørmete gulv og grisete toaletter ble blanke mens Aleksander Schau og Thomas Aune kåret de største nesene, de mest tøvete navnene og de mest kriminelle fotballspillerne. Tenk å få betalt for å høre på podkast, tenkte jeg.

Aleksander Schau og Thomas Aune har rukket å bli nestorer på feltet, og leverer nå utsøkte trivialiteter i valgfri sendetid på «Fotballklubben». I samspill med et vidt spekter av gjester, fra kommentatorer via speidere til trenere og toppspillere, spinner de videre på sin samkjørte kombinasjon av humor og historiefortelling basert på solid research.

Som i kåringen av Kjeks XI, en startellever bestående av kronisk skadde spillere, er Schau og Aune aller best når de beveger seg bort fra den internasjonale toppfotballen til fordel for skyggefulle sidespor og anekdoter. Interaksjonen med en tilsynelatende trofast hærskare av lyttere er et stabilt høydepunkt, og liveinnspillingene fra en håndfull norske byer tyder på at veteranene har bevart en høy status hos fotballfolket. Dynamikken er gjenkjennelig, men duoen unngår å bli for forutsigbare ved å veksle mellom innspillinger i studio, live på en scene og hjemme hos gjestene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer