- De Tre Sopraner er helt ukjente

Millioner av kroner blir brukt til å selge De Tre Sopraner. 25. april synger de i Oslo Spektrum. Men markedsføringen imponerer ikke musikkbransjen som advarer mot dametrioens kvaliteter. - De er helt ukjente og har ingen musikalsk verdi, sier Ulla Kiberg, leder for landets største klassiske plateavdeling.

Både Kiri Te Kanawa og Jessye Norman er blitt spurt av mektige Rudas Organization om å stille som en av de tre sopranene. Tibor Rudas er samme mann som sto bak pengemaskinen De Tre Tenorer. Nå vil han ha mer.

Men begge de kvinnelige superstjernene sa nei takk til kvinneversjonen og arrangørene har måttet gå lenger ned på ønskelista.

Man har endt opp med hva som i musikkmiljøet spøkefullt blir kalt «The Three Secret Sopranos».

Ikke i butikken

Damene heter Kallen Esperian, Cynthia Lawrence og Kathleen Cassello.

- Jeg har aldri hørt navnene før og jeg har hørt om en del sopraner, sier Ulla Kiberg i platekjeden Akers Mic i Oslo.

I Kibergs butikk Akers Mic i Oslo får du ikke tak i plata til De Tre Sopraner.

- Det er rett og slett av kvalitetshensyn. Folk tror at dette er de tre beste sopranene som finnes fordi de blir så sterkt profilert. Og det er de ikke. Jeg reagerer på koblingen med De Tre Tenorer. Carreras, Domingo og Pavarotti er tross alt sangere som har dominert musikkbildet i 20- 30 år. Så får vi disse tre damene som ingen har hørt om og som henger seg på jippoen.

Noe dritt

Akers Mic har også flere ganger nektet å selge hva de mener er dårlige klassiske musikkplater.

- «Griegs vakreste» ble tv-annonsert i vinter. Men den var noe dritt. - Det begynte med «Adagio Karajan»-suksessen. Da oppdaget alle at det gikk an å selge klassiske artister.

Dyrt blir det også i Oslo Spektrum. For å høre damene må du ut med 305 kroner for den billigste billetten og 805 kroner for den dyreste.

Den norske arrangøren for soprankonserten Jan Jensen i World Festival Choir var i går ikke tilgjengelig for kommentarer.