Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

De usynlige

Godt sett om store og små selvbilder.

FILM: Ifølge faren er hun et raseri på to bein; ifølge seg selv er hun for tykk til å få plass i et prøverom.

20-årige Lolita i Agnès Jaouis prisbelønte film «Se meg» er et av de mest helstøpte kvinneportretter jeg har sett på film på svært lenge.Franske Agnès Jaoui utmerket seg som en skarpskodd observatør med «De andres smak». Nå tar hun for seg det franske borgerskapets diskré sjarm slik den utfolder seg i litterære kretser. Etienne Gassard (spilt av Jaouis ektemann og medforfatter, Jean-Pierre Bac-ri) er en feiret forfatter og forlegger som også er en ufølsom, arrogant og selvopptatt familiefar med ny, ung og tynn kone. Han ser ikke sin datter Lolita (Marilou Berry) som annet enn et overvektig raseri, til tross for at hun er en talentfull sangerinne.

Lolita tror at folk bare tåler henne på grunn av den berømte faren, og slik forholder det seg innledningsvis med sanglærerinnen Sylvia (spilt av Jaoui selv) og hennes forfattermann Pierre (Laurent Grevill). Han er den unge fremadstormende som svelger en del kameler på vei mot berømmelsen.

Narraktigheten er nådeløst utlagt i denne filmen, som likevel aldri blir bitter i sin satire. Musikken spiller en stor og vakker rolle for atmosfæren i filmen. Den «stygge andungen» Lolita får tre fram som en trollbindende sangbegavelse under en kirkekonsert. Om den grumme faderen ikke ser henne, har i alle fall Agnès Jaoui gjort det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media