FINALISTER: Ella Marie Hætta Isaksen og Ulrikke Brandstorp møter hverandre i finalen i «Stjernekamp» i kveld. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FINALISTER: Ella Marie Hætta Isaksen og Ulrikke Brandstorp møter hverandre i finalen i «Stjernekamp» i kveld. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Stjernekamp 2018

De utstemte artistene om kveldens «Stjernekamp»-finale: - Blir tett løp

- Ulrikke er i krig nå, det er mer tydelig på henne.

Årets «Stjernekamp»-sesong går mot slutten. I dag skal det endelig avgjøres hvem som stikker av med tittelen «Norges ultimate artist» for 2018.

Ulrikke Brandstorp (23) og Ella Marie Hætta Isaksen (20), som også tilfeldigvis er de yngste deltakerne i år, har slått ut de andre deltakerne en etter en.

STJERNEKAMP: I kveld avgjøres det. Ulrikke og Ella Marie står igjen i finalen. Bildet er fra sceneprøvene torsdag denne uka. Foto: Helene Amlie / NRK
STJERNEKAMP: I kveld avgjøres det. Ulrikke og Ella Marie står igjen i finalen. Bildet er fra sceneprøvene torsdag denne uka. Foto: Helene Amlie / NRK Vis mer

Nå står de to jentene igjen med bare hverandre som konkurrent.

De utstemte deltakerne har vært med på deler av den samme reisen som Ella Marie og Ulrikke nå går inn i siste etappe av.

For noen ble det en kortere ferd, mens andre har fulgt de to jentene et godt stykke på veien. Ole Børud (41) var med helt til semifinalen, da han - til manges overraskelse - ble stemt ut av seerne.

De siste ti ukene er det nettopp de andre deltakerne som har vært nærmest de to jentene som nå er i finalen. Dagbladet har tatt en prat med artistene for å finne ut hvem de tror kommer til å vinne «Stjernekamp».

- Blir et tett løp

Dag Ingebrigtsen (59) var den første som måtte reise hjem fra «Stjernekamp». Hvem som vinner i kveld vil han ikke spå. Han mener imidlertid Ulrikke har vokst mye under konkurransen.

- Den balladen hun gjorde som sigøyner sist uke var helt dronning. Hun har vist seg som en solid sanger - og om hun skulle vinne er hun en verdig vinner, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

SNAKKEFORBUD: Ella Marie skal synge med sitt store Idol Silya Nymoen. Men hun har mistet stemmen, og kan ikke snakke. Video: Mathilde Lea. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer Vis mer

Han understreker at han mener begge jentene er verdige vinnere.

- Etter mitt skjønn er Ella en litt mer sårbar artist. Men samtidig er hun mer spesiell, og hun vil helt sikkert få ei fin framtid uansett hva som skjer. Og den versjonen hun gjorde med joik var jo helt konge. Det var veldig vakkert, sier han.

Han tror det blir tett løp i kveld.

- Jeg regner med at Ulrikke står sterkt ute i Østfold. Og at hele Nord-Norge ligger på telefonen i kveld. Jeg tror at dagsformen vil ha noe å si. Hvem som klarer å leve seg helt inn i musikken og levere på scenen, sier han, og legger til:

- Jeg vil bare ønske dem begge to til lykke, og måtte den beste vinne.

- Følelse av at Ella vinner

Heine Totland (48) røk ut i det sjette programmet, etter å ha sunget blues og koreansk pop. I kveld har han en følelse av at det er Ella Marie som stikker av med seieren, uten at han baserer det på noe annet enn rein gjetning.

Saken fortsetter under bildet.

HELE GJENGEN: En etter en har de falt fra, nå står bare Ulrikke og Ella Marie igjen. I kveld avgjøres stjernekampen. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
HELE GJENGEN: En etter en har de falt fra, nå står bare Ulrikke og Ella Marie igjen. I kveld avgjøres stjernekampen. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

- Jeg har en følelse av at Ella vinner, fordi det virker som om hun har vært så ønsket hele veien. Hun er blant annet den eneste som ikke var vært usikker, sier Heine.

Heine tror Ella har en hel landsdel bak seg - og flere enn det - når hun går på scenen i kveld, nettopp fordi hun har vært så tydelig med sin identitet som stolt ung samisk kvinne. Samtidig løfter han fram Ulrikke som ei som lager show hver eneste gang.

- Den sinnssyke energien hennes er uslåelig. Hun vil virkelig dette. Ulrikke er i krig nå, det er mer tydelig på henne enn det er på Ella. Ella lager også et show, men hun har mer den personligheten og historien som er spesiell, sier Heine, og fortsetter:

- Jeg vet ikke hvem som vinner. Vi får se. Jeg heier på alle ti av oss, så får verden bestemme hvem som blir vinneren.

- Lener litt mot Ulrikke

Alexander Pavelich (29) måtte reise hjem i det åttende programmet, rett før semifinalen. I kveld både tror og forventer han at finalejentene gir alt.

- Jeg tror det blir en spektakulær sending. Det blir et gjensyn med alle deltakerne, og jentene får lov til å skinne med tre låter hver – så det blir veldig spennende, sier Pavelich til Dagbladet.

Han mener Ulrikke viste i semifinalen at hun virkelig gir alt i «Stjernekamp».

- Hun har vært en så ufattelig solid sanger hele veien gjennom, og har behersket hver eneste sjanger, hver gang. Så om det er lov å si, så lener jeg litt mot Ulrikke – men begge to fortjener det, for de har jobbet som bare pokker, sier han.

- Helt riktige finalister

Hilde Louise Asbjørnsen (42) ble stemt ut i det fjerde programmet, som hadde temaet soul. Hun vil ikke gjette på hvem som vinner, men sier hun heier på dem begge to.

- Jeg synes det er veldig kult at det er to unge jenter i finalen. Det handler så mye om å være ordentlig sulten på seieren. Det er den unge, friske og utømmelige energien som de to sitter på som har ført dem fram til finalen. Det mener jeg er helt riktig i det laget som de var i, sier Asbjørnsen til Dagbladet.

- Ella sin styrke er at hun har så veldig tydelig karakter og sitt eget uttrykk, hun kommer gjennom som Ella uansett hva slags sjanger hun tar i, og det har jeg veldig stor respekt for, sier hun, og fortsetter:

- Ulrikke har en veldig sterk formidlingsevne, og en imponerende troverdighet fra sjanger til sjanger, hun er mer som en kameleon. Det overrasker meg veldig. Jeg hadde ikke forventet meg det av henne da jeg møtte henne i begynnelsen, hun har vokst veldig.

Saken fortsetter under videoen.

BOBLER OVER: Ella Marie og Ulrikke er så glade etter å ha fått vite at det blir de to som går til finalen i “Stjernekamp”, at de nesten ikke klarer å svare på spørsmålene fra journalisten. - Nå må vi få tilbake hjernecellene våre, for de er ute og reiser, sier Ulrikke til Dagbladet. Video: John T. PedersenVis mer<... Vis mer

- Fikk gåsehud

Maria Arredondo (32) røk ut halvveis i konkurransen, etter en operaaften med selveste Kringkastingsorkesteret i studio. Arredondo tror det kan gå begge retninger i kveld - det kommer an på om seerne vil ha en entertainer eller en med særpreg, mener hun.

- De er veldig forskjellige, sier Arredondo til Dagbladet.

Hun beskriver Ulrikke som en fantastisk entertainer, mens hun mener Ella Marie har et særpreg, og en helt egen tilstedeværelse på scenen. For Ella Marie trekker hun fram hiphop-opptredenen som et høydepunkt.

- Da følte jeg at det skjedde noe for henne. Jeg hadde ikke helt fått tak i det tidligere, men der kom den tilstedeværelsen jeg snakker om, sier hun, og fortsetter:

- Ulrikke rørte meg mest med sin musikalopptreden forrige uke. Hun sa at hun kjempet for livet, og det følte jeg egentlig også at hun gjorde. Når man synger fra hjertet, så kommer det gjennom. Jeg så på, og fikk gåsehud. Det var veldig troverdig, jeg trodde hun var Esmeralda.

- En knapp på Ella

Samantha Gurah (32) ble den andre deltakeren som måtte reise hjem i årets sesong. Etter en heidundrende kveld i hiphopens navn, ble hun til slutt den med minst stemmer. I kveld tror hun det blir Ella som går av med seieren.

- Det er vanskelig å si. Men jeg holder en liten knapp på Ella, fordi hun aldri har vært på «bunn tre». Jeg tenker at hun har mange som heier på seg, sier Gurah til Dagbladet.

Hun understreker at hun synes begge er fantastiske på sine forskjellige måter.

- Jeg synes at Ella har vært veldig bra fra starten av. Det er skikkelig kult at hun har klart å åpne opp for dette med joik til den norske befolkning, og å vise så godt med sitt vesen at hun er stolt av sin herkomst. Det er noe som vil stå igjen etter «Stjernekamp» for hennes del, sier hun.

Samtidig synes Samantha at Ulrikke har vist en stor allsidighet.

- Ulrikke har den «showbiten» inne, og klarer å vise den gang på gang. Men det fineste øyeblikket for meg var likevel når hun gjorde visesang. Vi er vant til å se Ulrikke med så mye drivkraft og energi, men det var veldig fint å se henne synge litt lavmælt og med dialekt, sier hun.

- To verdige finalister

Ole Børud (41) ble den aller siste som røk ut før finalen. Etter en uhyre spennende semifinale med både musikal og duett på den musikalske menyen, endte altså Ulrikke og Ella Marie et hestehode foran.

FLAsKER SEG: Når artistene skal på scenen, bruker de alle triks i boka for å stille best mulig forberedt. Reporter: Mathilde Lea. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

- Det kommer til å bli et kick-Ass show i kveld, med masse energi. Ella Marie og Ulrikke kommer til å gi absolutt alt, og det skal bli veldig gøy å være med og å følge med på, sier Børud til Dagbladet.

- Jeg heier på dem begge to. Selvfølgelig i finalen, men også videre i karrieren. For de er knallbra, og jeg håper at de oppnår suksess begge to, sier han.

Chris Holsten (25) røk ut av «Stjernekamp» etter sju programmer. Han synes det er vanskelig å si noe om hvem som kommer til å vinne i kveld.

- Vi er så gode venner alle sammen, og det er to virkelig verdige finalister – og to veldig forskjellige finalister, sier Holsten til Dagbladet.

- Jeg synes Ulrikke har vært stabil gjennom hele sesongen, og har vist seg at hun har klart å tilpasse seg bra uansett sjanger, mens Ella har hatt en mer klar identitet med en mer særegen stemme, sier Chris Holsten, og legger lattermildt til:

- Så lenge ikke Pavelich vant, er det det samme for meg.