De var flue på veggen under valgkampen

Innsiktsfullt og nervepirrende om veien til Det hvite hus.

FULGTE HAM PÅ VEIEN: En gruppe Newsweek-journalister fikk følge den amerikanske valgkampen på nært hold, under forutsetning av at de ikke publiserte noe før etter at valget var over. Resultatet ble en både innsiktsfull og nervepirrende analyse, mener Dagbladets anmelder. Her er det nybakte presidentparet på vei inn til en offisiell middag i Det hvite hus. Foto: SCANPIX / REUTERS/Kevin Lamarque
FULGTE HAM PÅ VEIEN: En gruppe Newsweek-journalister fikk følge den amerikanske valgkampen på nært hold, under forutsetning av at de ikke publiserte noe før etter at valget var over. Resultatet ble en både innsiktsfull og nervepirrende analyse, mener Dagbladets anmelder. Her er det nybakte presidentparet på vei inn til en offisiell middag i Det hvite hus. Foto: SCANPIX / REUTERS/Kevin Lamarque Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ukas bokanmeldelser

Bok: På tampen av valgkampen ble det gjort et siste krampaktig forsøk på å sverte Barack Obama: Fra konservativt hold ble det sendt ut en skremselsvideo av Obamas gamle pastor, Jeremiah Wright, beryktet for å ha erklært at USA kunne klandre seg selv for 11. september. Newsweek ville gjerne ha en kommentar fra Obama, og fikk dette svaret tilbake fra en framstående rådgiver: «Zzzzzzzzzz».

Denne selvsikre replikken er illustrerende for «Obama-no-drama»-kampanjen. Det inntrykket får man stadfestet etter å ha lest denne enestående bak kulissene-historien, skrevet av en gruppe medarbeidere fra magasinet Newsweek. Journalistene fikk være fluer på veggen under valgkampen mot et løfte om ikke å publisere noe før vinneren var utropt. Barack Obama er hovedpersonen i denne storpolitiske feiden, men mye plass er også viet livet bak scenen hos rivalene, Hillary Clinton og John McCain.

Et trekantdrama, om man vil, der personen med mest karakterstyrke til slutt kan glise bredest. De store linjene er kjent fra dagspressen, men de ørsmå detaljene og de illustrerende anekdotene bidrar til å kaste nytt lys over aktørenes skavanker og slagkraft — og drivkraft. Newsweeks team sender ros og ris i øst og vest, men enten har de en svakhet for Den ene, eller så er USAs nye president simpelthen perfekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer