Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

De vil følge etter Sune Nordgren

Sju personer har søkt direktørstillingen på Nasjonalmuseet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nasjonalmuseet har mottatt sju søknader på direktørstillingen etter at Sune Nordgren sa opp sin stilling 10. august i år.

Ulf Grønvold er en av søkerne. seniorkurator for samling og utstilling i Nasjonalmuseet. Audun Eckhoff, direktør ved Bergen Kunstmuseum, og Erlend G. Høyersten, direktør ved Sørlandets Kunstmuseum, har også søkt stillingen.

De øvrige fire søkerne ønsker konfidensiell behandling av sin søknad, men Nasjonalmuseet kan fortelle at tre av dem er menn og én av dem er kvinne.

- Grunnen til at jeg slutter er at jeg har opplevd meg mer som en administrator enn som en entrepenør. Og det er som entrepenør jeg har min styrke. Jeg har nå lyst til å jobbe med en mer kreativ virksomhet, sa Nordgren til Dagbladet.no da han valgte å si opp i august.

Oppsigelsen kom etter lang tids storm rundt den svenske direktøren, men Nordgren avviste at det er hovedgrunnen til at han sa opp.

SJEFER: Sune Nordgren, til venstre, sa opp stillingen som direktør ved Nasjonalmuseet i august. Ulf Grønvold, til høyre for Nordgren, har nå søkt stillingen. Foto: NINA HANSEN
SJEFER: Sune Nordgren, til venstre, sa opp stillingen som direktør ved Nasjonalmuseet i august. Ulf Grønvold, til høyre for Nordgren, har nå søkt stillingen. Foto: NINA HANSEN Vis mer
SØKER: Audun Eckhoff er per i dag direktør ved Bergen Kunstmuseum.
SØKER: Ulf Grønvold er per dags dato seniorkurator for samling og utstilling i Nasjonalmuseet.