De vil hjelpe deg gjennom sorgen

Espen Olafsen mistet datter og samboer i tsunamien. Sammen med presten Per Arne Dahl har han skrevet bok om det.

(Dagbladet.no): - Jeg var lenge i tvil om jeg skulle løfte min private historie ut i det offentlige, skriver Espen Olafsen i møte med Dagbladet.nos lesere.

Sammen med presten Per Arne Dahl har han skrevet «Hva skal vi med stjerner nå?» som handler om tida etter at Olafsen mistet samboeren og datteren i Thailand under tsunamien romjula 2004.

- Vi får mange meldinger fra folk med ulike rystelser i livet, som har fortalt at boka vår har gitt dem livsmot og guts til å rusle videre. Det var jo dette som var meningen med boka, sier Dahl til Dagbladet.no.

- Jeg håper min historie kan være med og bidra til at andre, som opplever store eller små rystelser i livet, kan finne retning og livsmot. Per Arnes erfaring med tematikken har gjort dette til ei bok jeg tror kan berøre mange flere enn de som opplever akutte traumer, sier Olafsen.

Boka har blitt en bestselger, og handler om sorgbearbeidelse og det å tilkjempe seg et nytt liv videre.

- Det har vært et intenst arbeid, og noe av det mest lærerike jeg har gjort i mitt arbeid som prest og forsøk på formidler, forteller Dahl.

I etterkant av nettmøtet sier Dahl og Olafsen at det var meningsfylt å møte leserne på denne måten. Her leser du svarene deres:

VIL HJELPE FOLK GJENNOM SORG: Espen Olafsen (til venstre) og Per Arne Dahl setter stor pris på lesernes tilbakemeldinger. Foto: MARIA BØRJA
VIL HJELPE FOLK GJENNOM SORG: Espen Olafsen (til venstre) og Per Arne Dahl setter stor pris på lesernes tilbakemeldinger. Foto: MARIA BØRJA Vis mer
BESTSELGER: Omslaget på boka viser et bilde av Espen Olafsen med sønnen Balder.