De vil manne opp skolen

De er lei av å sitte mutters alene i et lærerværelse fullt av kvinner. For å få flere menn i skolen vil de bruke følgende oppsiktsvekkende logikk: Menn avler menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ikke biologien som skal forandres. I stedet vil de bruke mannlige lærere som ambassadører for et yrke som sliter med å holde på mennene. Er det først mannlige lærere på skolen, er det lettere å rekruttere flere, er tanken bak.

I to dager har fjorten menn, en overhead og tre kvinnelige representanter fra Utdanningsdepartementet sittet sammen for å komme opp med gode ideer. Statsråd Trond Giske vil nemlig ha flere menn i skolen, og har bedt om råd fra mennene selv.

FOR TALLENES TALE er klar: Av 65000 lærere i grunnskolen er bare 20000 menn. Det vil si at mindre enn en tredjedel av lærerne er menn. I barneskolen er situasjonen enda verre. For under 20 år siden var det litt flere kvinner enn menn i grunnskolen, men skeivfordeling har bare økt. Faren er at noen barn bare vokser opp med kvinnelige rollemodeller, og får et ensidig bilde av hva mannsrollen består i, mener utdanningsministeren.

Erik Rognskaug (30) fra Kristiansund er et godt eksempel på den mannlige læreren som forsvant. Han hoppet av alt det siste året av lærerutdanningen. Midt i etableringsfasen fristet en bedre betalt jobb som butikksjef. Dessuten følte han seg ikke like hjemme i alt som foregikk på lærerskolen. Det ble litt mye «klappe-i-hendene-og-ta-en-sang»-mentalitet, syntes han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer