Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Dagens Næringsliv anmeldte restauranten Lysverket i Bergen

- De ville ikke skrevet at dette måltidet er som en mann som overkompenserer for en liten tiss

Dagens Næringslivs restaurantanmeldelse falt ikke i god smak hos Eirin Eikefjord.

- PLUMPT OG UNØDVENDIG: Bergens Tidende-kommentator Eirin Eikefjord synes ordbruken i Dagens Næringslivs restaurantanmeldelse var plump og unødvendig. Foto: Privat
- PLUMPT OG UNØDVENDIG: Bergens Tidende-kommentator Eirin Eikefjord synes ordbruken i Dagens Næringslivs restaurantanmeldelse var plump og unødvendig. Foto: Privat Vis mer

- Dagens Næringsliv har vært på restauranten Lysverket i Bergen, spist, anmeldt og oppsummert måltidet: «Det er flinkt, men litt som hun flinke piken i klassen på 168, med b-cup og Jennifer Aniston-hår som jobber og jobber for å få fem i alt, men aldri kommer til å komme inn på medisin». Det synes ikke du var så flinkt, Eirin Eikefjord?

- Nei, jeg synes det var plumpt og unødvendig. Å bruke kvinners kropp og evner på en sånn nedlatende måte er upassende og merkelig.

- Hvorfor er det merkelig?

- Matanmelderne prøver å formidle at kokkene på Lysverket ikke når opp og at de er strebere som ikke får det helt til. Men da er det bare å si akkurat det. De trenger ikke bruke en nedlatende omtale av kvinner for å fortelle det. Det er respektløst både mot Lysverket, som fortjener en seriøs anmeldelse, og mot kvinner. Det er absolutt ikke det verste jeg har lest av sexisme, men denne typen omtaler skjer hele tiden og jeg synes ikke det er greit.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Kjøp et abonnement på Dagbladet Pluss og få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr 1 uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,76 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Alle abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?