Rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard:

De villeste øyeblikkene

Fredag er siste dag i den betente rettssaken mellom eksparet Johnny Depp og Amber Heard. Under rettssaken har det kommet flere sjokkerende avsløringer.

VITNER: Rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard har på ingen måte gått ubemerket hen, og flere av øyeblikkene vil huskes. Som dette. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I flere uker har det intense rettsdramaet mellom eksparet Johnny Depp og Amber Heard pågått i Virginia. Nå går rettssaken imidlertid mot slutten, og fredag er etter planen rettssakens siste dag.

Depp har saksøkt Heard for ærekrenkelse etter at sistnevnte skrev et innlegg i Washington Post i 2018, der hun blant annet skrev:

- For to år siden ble jeg et offentlig symbol på overgrep i hjemmet, og jeg følte kraften av vår kulturs vrede mot kvinner, skrev Heard.

Heard navnga ikke Depp i innlegget. Likevel har Depp saksøkt Heard for 50 millioner dollar. Heard har svart med et motsøksmål på 100 millioner dollar.

Mens Heard har hevdet at Depp var den voldelige i forholdet, har Depp hevdet det motsatte. Psykolog Dawn Hughes har observert Heard i 29 timer, og mener Heard har Posttraumatisk stressyndrom. Hughes hevder at Depp har vært voldelig mot Heard, skriver Variety. Psykiater Shannon Curry, som ble innkalt som vitne av Depps advokater, har imidlertid uttalt - etter å ha møtt og evaluert Heard - at hennes oppførsel samsvarer med alvorlige personlighetsforstyrrelser.

Rettssaken har vært en enorm snakkis i USA og Norge i tida den har pågått. Sjokkerende detaljer har kommet fram, og sosiale medier har kokt under rettssaken. Der har særlig Heard fått hard medfart.

BETENT: Amber Heard og Johnny Depp har i ukesvis stått mot hverandre i retten. Bakgrunnen er at Depp har saksøkt Heard for ærekrenkelser etter et innlegg hun skrev i Washington Post i 2018. Foto: AP/Steve Helber, Pool / NTB
BETENT: Amber Heard og Johnny Depp har i ukesvis stått mot hverandre i retten. Bakgrunnen er at Depp har saksøkt Heard for ærekrenkelser etter et innlegg hun skrev i Washington Post i 2018. Foto: AP/Steve Helber, Pool / NTB Vis mer

Protesterte mot seg selv

Et av de mest omtalte enkeltstående øyeblikkene fra rettssaken skjedde under spørsmål til vitnet Ben King, som var ansvarlig for Depps bolig.

Heards advokat, Adam Nadelhaft, spurte King om hendelsen da Depp angivelig skal ha fått kuttet av deler av fingeren sin. Depp har hevdet at delen av fingeren ble kuttet av etter at Heard skal ha kastet en vodkaflaske mot ham.

Hendelsen skal ha skjedd i Australia da deler av Depps finger ble kuttet av i 2015. Nadelhaft spurte King om det var riktig at King ikke visste hva som skapte skaden på Depps hånd. Da svarte King at en lege fortalte han om skaden.

Da kom Nadelhaft med protest, og et av de mest brukte frasene i rettssaken:

«Objection. Hearsay».

«Hearsay» betyr på fagspråket at advokatene protesterer mot at forklaringer eller dokumenter siterer en tredjeperson som ikke vitner selv.

Dommeren poengterte raskt overfor Nadelhaft:

- Men du stilte spørsmålet.

Det fikk spesielt Depp og hans advokat Ben Chew til å trekke på smilebåndet av hele den bisarre seansen.

FLAUT: Amber Heards advokat protesterer mot sitt eget spørsmål, Johnny Depp fniser av tabben. Vis mer

En annen seanse fra rettssaken som har kokt på sosiale medier er forklaringen til vitnet Alejandro Romero, som har vært dørvakt i bygget der Depp og Heard bodde sammen tidligere. Under Romeros forklaring, som var blitt spilt inn før den ble vist i rettssaken, satt han i en bil mens han røykte e-sigarett. Før han var ferdig med forklaringen sin begynte han å kjøre bilen, tilsynelatende uten bruk av sikkerhetsbelte.

Dommerens reaksjon etter Romeros forklaring har også tatt av på sosiale medier. I klippet ser hun tydelig oppgitt ut.

- En krukke med kokain

Heard forklarte i retten at hun mistenkte at Depp misbrukte kokain, og sa han hadde en krukke med kokain på bordet hjemme hos dem.

Depp trekker på smilebåndet av påstanden, og utveksler noen ord med sin advokat, Ben Chew. På sosiale medier har mange spekulert i om han i samtalen med Chew kommer med et sitat fra filmserien «Pirates of the Caribbean», der han hadde hovedrollen som kaptein Jack Sparrow.

I filmen «Pirates of the Caribbian - Dead Man’s Chest» har Sparrow hjertet til antagonisten Davy Jones i en krukke og begynner å synge linja:

- Jeg har en krukke med jord, og gjett hva som er inni den, sier kaptein Jack Sparrow.

- Løy om millionsum

Etter skilsmissen fra Depp fikk Heard sju millioner dollar (68 millioner kroner), som hun lovet å donere til barnesykehuset i Los Angeles og foreningen American Civil Liberties Union (ACLU). I 2018 gjestet Heard tv-programmet «RTL Late Night», og hevdet at pengene var gitt bort til veldedighet.

Under rettssaken ble hun konfrontert av Depps advokat Camille Vasquez om dette.

- Jeg har ikke vært i stand til å oppfylle løftet ennå, sa Heard i rettssaken, og sa grunnen var at Depp hadde saksøkt henne. Dette til tross for at hun lovet å donere pengene året før Depp saksøkte henne.

- Jeg har en klar intensjon om å holde løftene mine. Jeg ville elsket om han (Depp, red.anm.) ville slutte å saksøke meg, slik at det kunne latt seg gjøre, sa Heard.

PREGET: Under sin forklaring fortalte Amber Heard om hvordan Johnny Depp skal ha vært voldelig mot henne. Foto: Steve Helber / POOL / AFP / NTB
PREGET: Under sin forklaring fortalte Amber Heard om hvordan Johnny Depp skal ha vært voldelig mot henne. Foto: Steve Helber / POOL / AFP / NTB Vis mer

Ekskjæresten avviser ryktene

Noe som skapte stor glede blant Depps advokater var da Amber Heard nevnte skuespiller og Depps ekskjæreste Kate Moss under rettssaken. Advokatene til Depp ga hverandre en såkalt fist bump da Heard nevnte Kate Moss.

Under rettssaken fortalte Heard om en påstått krangel mellom Depp og søsteren, Whitney Henriquez.

36-åringen forklarte at søsteren sto ved en trapp hvor hun forsøkte å roe ned Depp. Det minnet henne om et rykte som omhandlet Moss og Depp da de var sammen, der han skal ha dyttet henne ned en trapp.

- Whitneys rygg var vendt mot trappa, og Johnny forsøkte å slå henne. Jeg nøler ikke, jeg venter ikke, jeg tenker med en gang på Kate Moss og trappa, forklarte hun.

VITNER: Depps ekskjæreste, Kate Moss, har blitt kalt inn som vitnet i rettssaken etter at Amber Heard nevnte navnet hennes, og om angivelig vold som Depp skal ha utført mot henne. Her er Depp og Moss sammen i 1995. Foto: NTB
VITNER: Depps ekskjæreste, Kate Moss, har blitt kalt inn som vitnet i rettssaken etter at Amber Heard nevnte navnet hennes, og om angivelig vold som Depp skal ha utført mot henne. Her er Depp og Moss sammen i 1995. Foto: NTB Vis mer

Bakgrunnen for advokatenes reaksjon er at da Heard nevnte Moss under vitnemålet, åpnet det nemlig muligheten for Depps team til å kalle inn Moss for å bekrefte eller avkrefte hendelsen.

I vitneforklaringen onsdag fortalte Moss at Depp ikke har utøvd vold mot henne da de var et par.

Hun forteller også om en ferietur til Jamaica som skal ha satt fart på rykter om vold.

Moss forlot hotellrommet før den daværende kjæresten, og skled ned en trapp og skadet ryggen, kunne hun fortelle.

- Jeg skrek fordi jeg visste ikke hva som hadde skjedd meg, og jeg hadde vondt. Han kom løpende for å hjelpe meg, og bar meg til rommet og ga meg medisinsk hjelp.

Hun avkreftet videre at Depp noen gang har utøvd vold mot henne.

- Han har aldri dyttet meg, sparket meg, kastet meg ned noen som helst trapp, fortalte Moss i retten.

VITNE: Da et kjent navn dukket opp, brøt det ut full «jubel» blant Johnny Depps advokater. Vis mer

Spekulasjoner om romanse

Et hett tema under rettssaken har vært om Johnny Depp og hans advokat Camille Vasquez har romantiske følelser for hverandre.

I retten har Vasquez sittet tett med klienten sin, noe som har fått flere av fansen til å spekulere i en mulig romanse mellom de to.

Ikke bare har de sittet tett, men de har også blitt observert mens de klemmer og tuller i rettssaken - noe flere har tatt som et tegn på at det er varme følelser mellom Depp og Vasquez.

Nettopp derfor tok nettstedet TMZ oppgaven i egne hender, og spurte advokaten rett ut om romanseryktene.

- Folket vil vite, dater du Johnny Depp? Det er overalt på Internett. Kan du bekrefte dette, ja eller nei?, spør TMZ-fotografen.

Advokaten velger imidlertid å ikke svare med ord, men ler, børster håret til side og vinket til den oppmøtte fansen utenfor rettslokalene.

ROMANSE?: Flere fans har spekulert i om Johnny Depp og advokaten Camille Vasquez har romantiske følelser for hverandre. Foto: Brendan Smialowski / AFP
ROMANSE?: Flere fans har spekulert i om Johnny Depp og advokaten Camille Vasquez har romantiske følelser for hverandre. Foto: Brendan Smialowski / AFP Vis mer

Hets

Saken har også ført til enorm mengde videoer på det sosiale mediet TikTok. Videoer under emneknaggen #Justiceforjohnnydepp har fått hele 15,6 milliarder visninger på videotjenesten.

På den andre siden er det også store mengder hets og latterliggjøring av Amber Heard. Emneknaggen #Amberturd har i skrivende stund fått over tre milliarder visninger. Emneknaggen kan altså oversettes til «Amber-dritt», og spiller på detaljen som kom fram i rettssaken om at Heard angivelig skal ha bæsjet i Depps seng.

«TISSUE-GATE»: Flere har reagert på hva Amber Heard gjorde med servietten under rettssaken mot Johnny Depp. Video: Reuters/Twitter. Reporter: Håvard T-L Knutsen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer