Dead Man Walking - veldedighetskonsert

Et fantastisk stjerneoppbud for å støtte Murder Victims' Families; en interesseorganisasjon for de etterlatte av mennesker som er tatt av dage av amerikansk rettsvesen. Plakaten toppes av Pearl Jam-vokalist Eddie Vedder og Tom Waits.

Det hele tar sitt utgangspunkt i «Dead Man Walking», filmen som i 1996 fikk en hel verden til å diskutere dødsstraffen - av dagens praksis å dømme, tilsynelatende fullstendig uten gjennomslag.

Tanken om en konsert stammer fra Bonnie Raitt, som i 1992 donerte en gitar til Murder Victims' Family for Reconciliation (MVFR). Hun fikk Columbia Records med på laget, og nå bærer hennes arbeid frukter. På scenen i Shrine Auditorium, Los Angeles, 29. mars, finner publikum:

Eddie Vedder, Tom Waits, Michelle Shocked, Lyle Lovett og Steve Earl. Som såkalt special guests ventes følgende artister:

Ani Difranco, Jeff Ament (bassist i Pearl Jam), og Rahat Nusrat Fateh Ali Khan.

Nett-auksjon

Bonnie Raitts gitar skal auksjoneres bort under konserten. Ved siden av hennes eget navn, er den signert av Peter Gabriel, The Edge (U2), Johnny Cash, Jackson Browne, Glen Phillips, Ry Cooder, Mary Chapin-Carpenter - og selvfølgelig alle som deltar på konserten.

Det er også mulig å by på gitaren over Internett: www.notinourname.com/auction.html