Debatt - ikke kultursvik

Sakprosautdragene i antologien plukkes ikke ut for å overbevise noen om et bestemt standpunkt, men for å legge til rette for meningsutveksling.

KRITISK: «At Hege Storhaug er kritisk til niqab, visste vi. At hun vil ta fra norske elever muligheten til å debattere bruken av plagget, synes vi er rart,» skriver artikkelforfatteren. Foto: Henning Lillegård
KRITISK: «At Hege Storhaug er kritisk til niqab, visste vi. At hun vil ta fra norske elever muligheten til å debattere bruken av plagget, synes vi er rart,» skriver artikkelforfatteren. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alle videregående skoler som er med i leselystaksjonen «rein tekst» kan i år bestille besøk av en rekke sakprosaforfattere - aldeles gratis. Det er ifølge Hege Storhaug et kultursvik.

Gjennom gode og varierte tekster ønsker vi å vise fram det beste av litteraturen og vekke interesse for videre lesing. Antologien «rein tekst» inkluderer både sakprosatekster og skjønnlitteratur av nyere dato. Takket være Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF), kan skolene også bestille besøk av en sakprosaforfatter. Alt sammen gratis.

En av tekstene som er med i år er Aisha Shazadi Kausars tekst «Du, jeg og niqab», om hennes valg om å ta på seg niqab i en alder av 19 år. Det er, ikke overraskende, denne teksten som har fått Storhaug til å trekke fram ord som kultursvik og hjernevask på nettsidene til Human Rights Service 4. januar. Vi mener derimot at inkluderingen av denne teksten er et eksempel på et raust debattklima.

Når vi valgte å ta med teksten av Aisha S. Kausar var det ikke fordi vi i Foreningen !les har en mening om niqab, men fordi vi mener det er en velskrevet og spennende tekst som fungerer godt som utgangspunkt for diskusjon i klasserommet. Gjennom å lese teksten er det mulig å forstå litt av bakgrunnen for valget til Kausar. Hvor mange kjenner ei jente i niqab de er fortrolig nok med til å kunne spørre om dette?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer