RAMMER FOR YTRINGSFRIHETEN: Det er blitt større rom for meningsmangfold og uenighet på Cuba, men innenfor rammene av Revolusjonen, det sosialistiske regimet. De som blir sponset fra USA i sin regimekritikk, har trangere kår.  Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
RAMMER FOR YTRINGSFRIHETEN: Det er blitt større rom for meningsmangfold og uenighet på Cuba, men innenfor rammene av Revolusjonen, det sosialistiske regimet. De som blir sponset fra USA i sin regimekritikk, har trangere kår. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Debatt i en skjult offentlighet

- Det har aldri vært bedre kår for ytringsfrihet på Cuba enn nå, sier en av Cubas framtredende intellektuelle, Rafael Hernández. Men media gjør ikke jobben sin.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

 

IDEER:

Redaktør av tidsskriftet Temas og samfunnsforsker Rafael Hernández er sentral i debatten om endringene på Cuba. Dagbladet var nylig til stede på et debattmøte tidsskriftet arrangerte.

- Det har aldri vært bedre kår for ytringsfrihet på Cuba enn nå, sier redaktør i tidsskriftet Temas og en av Cubas framtredende intellektuelle, Rafael Hernández.

Det er en frisk uttalelse om et land der bare ett politisk parti er tillatt, der staten eier massemediene, der tilgang til Internett og sosiale medier fortsatt er svært begrenset, der bloggeren Yoani Sánchez fikk blokkert sin nye nettavis, og der regimekritiske forfattere fortsatt ikke får utgitt sine romaner.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn