- Debatten om «Mannegruppa Ottar» handler om at folk vil vise fram sin overlegne moral

Komiker Dag Sørås frykter oppriktig for folks holdninger til ytringsfrihet.

KRENKELSESKULTUR: - Det er nærmest blitt en klisjé å påpeke at vi lever i en krenkekultur, men det gjør det ikke mindre sant, sier Dag Sørås. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KRENKELSESKULTUR: - Det er nærmest blitt en klisjé å påpeke at vi lever i en krenkekultur, men det gjør det ikke mindre sant, sier Dag Sørås. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har vært mye diskusjon rundt Facebook-gruppa «Mannegruppa Ottar» den siste uka, etter at det kom fram at det har forekommet hets av navngitte kvinner der inne. Nå har også noen navngitte personer blitt anmeldt. I tillegg har kontroversen handlet om forekomsten av drøye vitser, som både inneholder sexisme og pedofilivitsing.

Folk vil vise fram sin overlegne moral

Det er det sistnevnte Dag Sørås, kåret til årets stand up-komiker 2016, gikk kraftig ut mot i går på NRK. Han uttalte blant annet: «Det irriterer meg at folk later som det er noe heroisk ved å si «ekte menn ler ikke av pedofilivitser»

- Debatten handler først og fremst om at folk kan vise frem sin overlegne moral ved å vise hvor sterk avstand de tar fra 25 000 menn med underutviklet humor, sier han til Dagbladet.

Han synes det virker som folk har problemer med å forstå at man kan være mot vitsene og holdningene i gruppa, og samtidig forsvare retten til å ha dem.

- Jeg forsvarer «Mannegruppa Ottar» på samme måte som jeg ville forsvart en holocaustfornekters rett til å ha demonstrativt falske overbevisninger, sier Sørås.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer