KOMMENTARER

Sirkus Meyer:

Debatten om Statistisk sentralbyrå har sporet fullstendig av

Ingen er tjent med at debatten om SSBs framtid reduseres til et personfokusert sirkus.

SSB-SJEF: Det har stormet rundt Statistisk Sentralbyrås administrerende direktør Christine Meyer etter at resultatet av byråets omorganisering ble klart mandag forrige uke .
Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
SSB-SJEF: Det har stormet rundt Statistisk Sentralbyrås administrerende direktør Christine Meyer etter at resultatet av byråets omorganisering ble klart mandag forrige uke . Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Omorganisering er alltid vanskelig. Også blant dem som til daglig forsker på og utreder blant annet hva samfunnet har å tjene på omstilling og omorganisering. Det er likevel mye som tyder på at omorganiseringen som nå foregår i Statistisk sentralbyrå er på vei til å bli en utenom det vanlige.

Diskusjonen rundt den har til nå handlet om alt fra statlige arbeidsplasser på Kongsvinger til hvorfor økonomene ikke forutså finanskrisen. Og da det forrige uke viste seg at også innvandring skulle være involvert, eksploderte den offentlige debatten.

Blant forskerne som av forskningsdirektør Kjetil Telle ble målt og funnet for lett for forskingsavdelingen, slik den er tenkt å fungere etter omorganiseringen, var Erling Holmøy, mest kjent for arbeidet med det som omtales som «innvandringsregnskapet». Det har vakt sterke reaksjoner i offentligheten, fordi mange opplever at «innvandringsregnskapet» og analysene av innvandringens konsekvenser nå er i spill.

Det hele har blitt underbygget av administrerende direktør Christine Meyers offentlige kommentarer om innvandring. Blant annet uttalte hun da hun gikk på som SSB-direktør midt under flyktningkrisen i 2015, at om det var noe hun var villig til å gå i demonstrasjonstog for, så var det at Norge skulle fortsette å ta imot flyktninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer