Debattér Bjørvika

I kveld arrangerer Dagbladet og Norsk Form debatt om kulturbydelens utforming.

EN BYDEL UNDER OPPFØRING:  I kveld arrangerer Dagbladet og Norsk form debatt om Bjørvikas framtid.  Foto:Jacques Hvistendahl Dagbladet
EN BYDEL UNDER OPPFØRING: I kveld arrangerer Dagbladet og Norsk form debatt om Bjørvikas framtid. Foto:Jacques Hvistendahl Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den siste tida har Dagbladet trykket flere kronikker i avisa om den nye bydelen Bjørvika i Oslo. Det under tittelen «Den nye byen - Hva vil vi med Bjørvika?».

Debatt i kveld I den forbindelse inviterer Dagbladet i samarbeid med Norsk Form, til debatt i kveld.

Dørene til «Bjørvika: Kulturby eller urban ørken?» åpnes klokka 19.00, og vil skje i Havnelageret, Langkaia 1.

Et panel av seks politikere og fagfolk vil diskutere hvorvidt det nye Bjørvika blir en levende kulturbydel og boligområde for barn og voksne, eller et kaldt forretningsdistrikt.

- Målet er lage en debatt som er mer enn en krangel om hvor Munch-museet skal ligge. Det skal handle om butvikling generelt, og panelet vil diskutere muligheter for utvikling i Bjørvika, hva som kan gå galt og hva som bør gjøres annerledes, sier Mikal Hem, debatt- og kronikkansvarlig i Dagbladet.

Han mener det er viktig å fortsette debatten om en bydel som har vakt stort engasjement.

VIKTIG DEBATT:  Mikal Hem, debatt- og kronikkansvarlig i Dagbladet, oppforderer alle til å komme på debatt om Bjørvika i kveld. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIKTIG DEBATT: Mikal Hem, debatt- og kronikkansvarlig i Dagbladet, oppforderer alle til å komme på debatt om Bjørvika i kveld. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Det er blitt vist stor interesse for Bjørvika, som skal bli en sentral del av byen om noen år. Oslo kommune har store ambisjoner, og etter hvert vil alle få tilgang til et område som har vært utilgjengelig i mange år, sier Hem.

Kvalifisert panel Bydelen som er nevnt til å bli Oslos nye kultursentrum, rommer allerde Operaen.

De som i kveld er på plass for å snakke om områdets videre framtid, er Bård Folke Fredriksen (H) fra Oslos Byråd for byutvikling, riksantikvar Jørn Holme, Anne Sigrid Hamran (Havnedirektør i Oslo Havn KF), Karl Otto Ellefsen (rektor ved Arkitektur- og desighøgskolen), Tone Tellevik Dahl (Ap, nestleder i byutviklingskomiteen i Oslo bystyre) og Åse Anna Markussen, som er styremedlem i Grønland beboerforening.

Guro Voss Gabrielsen, rådgiver i Bylab, er ordstyrer.

Du kan påvirke - Dette er et strålende panel, som er sammensatt av politikere, fagfolk og representanter fra lokalbefolkning, som vil bidra med forskjellige innfallsvinkler til hvordan Bjørvika skal se ut, sier Hem.

- Vil denne debatten ha noe å si hvor hvordan Bjørvika faktisk blir seende ut?

- Mye er allerede bestemt og det bygges akkurat nå. Likevel er det ikke uvanlig i Oslo at planer for byutvikling forandrer seg. Derfor er denne debatten viktig, sier Hem. 

• Tid: 19.00
• Sted: Havnelageret, Langkaia 1, Bjørvika

Forberd deg ved å lese disse kronikkene: • Er det plass til barn i Bjørvika?

I PANELET: 
Bård Folke Fredriksen (H), fra Oslos Byråd for byutvikling.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
I PANELET: Bård Folke Fredriksen (H), fra Oslos Byråd for byutvikling. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

Bjørvika Business District

I PANELET:  Riksantikvar Jørn Holme. Foto: Lars Eivind Bones
I PANELET: Riksantikvar Jørn Holme. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer