Debut med skrapelodd

- Huff jeg vinner aldri i kakelotteri engang! Det er liten fare for at Camilla Hartsang Sætvedt skal blande seg inn i kampen om storgevinsten i NRKs nye spilleprogram «Kjempeflax».

Istedet har Norsk Tipping som målsetting at den kommende tv-kjendisen skal få oss til å kjøpe flax-lodd igjen. Gjerne for en milliard kroner.

- Jeg vet jo at jeg blir et sånt «Flax-tryne», men hovedgrunnen til at jeg tok denne jobben er at dette dreier seg om et positivt program hvor alle vinner, sier Camilla Hartsang Sætvedt til Dagbladet :på nettet.

Vinn for livet

Det den ferske programlederen skal lede er et nytt spillprogram som skal gå i absolutt beste sendetid på NRK1 fredag kveld. Rett etter Dagsrevyen kan det norske folk være med å vinne opp til 20 000 kroner i måneden i opp til 20 år. Forutsetningen er at du har kjøpt ett eller flere Kjempeflax-lodd fra Norsk Tipping. Har du det, er du med i trekningen om solide månedlige utbetalinger i tillegg til engangsbeløpet du får hvis du får tre like sifre. Forvirret? Camilla har tilsynelatende kontroll på alle tall og skrapelodd og innringere og deltakere i det over 13 minutter lange direktesendte fredagsprogrammet.

- Det handler om å få alt under huden - å ha 100 prosent kontroll over programmet, slår Camilla fast. I programmet er det fire deltakere, folk er med på telefon, og det skal kåres én vinner av de fire. Til det kreves det i dette tilfellet sin kvinne.

Ingen drøm i oppfyllelse

Camilla er slett ikke et ubeskrevet blad i mediesammenheng. Hun har bakgrunn fra Reiseradioen, og var med i TvNorge fra begynnelsen. De ekstra observante kan huske henne som programvertinne en sjelden gang. Ellers har hun for det meste jobbet bak kulissene.

- Det har ikke vært noen skjult drøm for meg å komme på tv. Men dette er et lekent program som passer meg og mitt gemytt godt, sier hun.

Skrap for en milliard

Norsk Tipping håper vi skal bli smittet av «skrapesyken», og kjøpe kjempemange Kjempeflax-lodd. Det håper fjernsynsdirektør Hans-Tore Bjerkaas også. Over 700.000 seere må følge programmet for at det skal få fortsette etter sommeren neste år.

- Jeg skal ikke legge skjul på at det ikke var en enkel avveining om vi skulle kjøpe konseptet, men jeg tror dette er et godt program som glir godt inn i vår fredagsprofil, sier Bjerkaas. Ingen av de eksisterende fredagsprogrammene skal endres eller flyttes for å slippe til skrapeprogrammet, lover han. Fra fredag kan du begynne å kjøpe lodd, og fra 5. november dukker Camilla opp i de norske skrapestuer.

- Jeg må begynne å tenke ut noen gode svar hvis folk snakker til meg på gata, fundererer Camilla. Hun grøsser ved tanken på å ende opp på avisenes forside som «Kjempe-Camilla». Det skjedde med Lotto-Hilde.

SKRAP I VEI: Camilla Hartsang Sætvedt dukker opp på en tv-skjerm nær deg om tre uker.