Debutboka hans ble bestselger før lanseringen

- Nesten skummelt, sier krimdebutant Jørgen Brekke.

BRAKDEBUT: Jørgen Brekke har akkurat lansert debutromanen sin, men den er allerede inne på boklista, og solgt til åtte land. Foto: GYLDENDAL
BRAKDEBUT: Jørgen Brekke har akkurat lansert debutromanen sin, men den er allerede inne på boklista, og solgt til åtte land. Foto: GYLDENDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er litt svimlende å tenke på, men samtidig veldig gøy. Jeg har fått mange gode nyheter siden jeg leverte inn manuset til forlaget, sier Jørgen Brekke (43) til Dagbladet.

Merk deg navnet. Han er på vei til å bli Norges nye krimforfatterstjerne.

Debutboka «Nådens omkrets» har fått plass på niende plass på boklista som ble offentliggjort i dag. Den viser salgstall for forrige uke, før boka egentlig var lansert. Men den er allerede solgt til åtte land, og er dessuten hovedbok både i Bokklubben Nye Bøker og Tanums krimbokklubb. Boka har vært i enkelte bokhandler siden 17. januar, men ble ikke offisielt lansert før på mandag.

Poe-inspirert - Jeg tror de historiske sidene ved boka appellerer til folk som er interesserte i historie. Samtidig er det en krim som foregår på et nåtidsplan. Også bruker jeg kanskje mer humor, og har et mer reflekterende forhold til sjangeren enn det som er vanlig, sier Brekke på spørsmål om hva han tror har gjort boka så populær allerede.

Handlingen i boka utspiller seg både i dagens Trondheim og Richmond i USA - hjembyen til dikteren Edgar Allan Poe, og med en parallellhandling fra 1500-tallet. Brekke har også hentet litt inspirasjon fra Poes litteratur, ikke minst når det gjelder de utspekulerte og groteske drapene i boka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer