Debutdiktet hennes ble sommerens beste

Venn på vei ut av skapet inspirerte Inger-Elisabeth.

SOMMERPOETEN Inger-Elisabeth Skancke kjemper seg ut av stammingen ved hjelp av pust, musikk, dikt og bilder. Nå er nykommeren i Diktkammeret kåret til sommerpoeten 2010. Foto: Elin Fagertun
SOMMERPOETEN Inger-Elisabeth Skancke kjemper seg ut av stammingen ved hjelp av pust, musikk, dikt og bilder. Nå er nykommeren i Diktkammeret kåret til sommerpoeten 2010. Foto: Elin Fagertun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||   — Oi, dette hadde jeg ikke ventet meg! Så artig, sier Inger-Elisabeth Skancke, kåret til Diktkammerets sommerpoet 2010. Diktet hennes Luka er valgt ut i konkurranse med fire andre sterke finalister , og viser seg å være poetens første dikt i Diktkammeret noen sinne.

Luka var startsskuddet da det liksom løsnet. Etter det diktet trillet diktene ut som kanonkuler, etter å ha vært innestengt lenge. Jeg våget ikke å sende inn noe, forteller hun.

Diktet satte i gang mange tanker hos juryen, et sprang fra én kjønnsidentitet til en annen, eller en lek med ulike kjønnsidentiteter. Inger-Elisabeth bekrefter langt på vei:

— Diktet ble skrevet i 2005, men hadde sitt utsprang i en hendelse jeg hadde mens jeg bodde i Utah i USA i 1999. Der ble jeg kjent med en italiener som heter Luka, som var i ferd med å innse at han var homofil. Det var svært vanskelig for ham å innse dette. Om han levde ut sin legning, kunne han ikke være medlem av kirken han tilhørte. Dessuten var hans eneste søsken, en bror, homofil, dermed trodde han foreldrene — som higet etter barnebarn — ville bli svært lei seg dersom han også var det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer