Debuterer med Nasjonalballetten

Stine Østvold (26) var sjudobbel norgesmester og tredobbel nordisk mester i rytmisk sportsgymnastikk da hun begynte på Statens ballett-høgskole. Nå jobber hun i Nasjonalballetten og er klar for sin hovedrolledebut.

Når Stines samboer og kjæreste gjennom sju år, Kjetil André Aamodt, utfører sine halsbrekkende alpinøvelser følges han med argusøyne av presse, bransje og publikum. Det er ikke tilfellet verken innen rytmisk sportsgymnastikk (RS) eller ballett.

- Vi dropper å snakke om Kjetil, det blir bare tull, sier Stine. Nå er det hovedrollen i Kjersti Alvebergs ballett «Reise på drømt hav» som gjelder.

Alveberg kan ikke få rost Stine nok:

- Hun er et kjempetalent og en fantastisk danser, og så har hun arbeidsdisiplin. Jeg spår henne en lysende framtid, sier Alveberg.

Tilfeldig bånd

«Reise på drømt hav» er en av tre deler i forestillingen «Creations». De to andre delene lages av dansken Kim Brandstrup og ungarsk-amerikaneren Laszlo Berdo. Stine danser sin hovedrolle med et langt, fluoriserende bånd som minner om båndene som brukes i RS.

- Jeg har latt meg inspirere av Larvik-maleren Terje Ythjalls surrealistiske, barnslige og bisarre bilder. Han bruker ofte lange bånd i bildene sine, så det var et morsomt sammentreff at Stine har bakgrunn fra RS, sier Alveberg.

- Gleder meg

24. mars er det premiere for «Creations», men Stine bedyrer at nervene er under kontroll.

- Det er nok en fordel at jeg er vant til å konkurrere, og vant til å prestere foran et publikum. Jeg gleder meg veldig. Og uansett hvordan det går har vi hatt det veldig gøy underveis, sier hun.

Foreløpig har hun en ettårskontrakt med Nasjonalballetten, men slår Kjersti Alvebergs profetier til har vi ikke sett det siste til Stine Østvolds dans.