Debuterer med satire om sleipe pengehunder og lettlurte ministere

Kritisk skråblikk fra Jens Nordahl.

DEBUTANT: Jens Nordahl skriver satirisk om rike, trygge Norge. Foto: Lars Eivind Bones
DEBUTANT: Jens Nordahl skriver satirisk om rike, trygge Norge. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: Innovasjonsminister Victoria Rygg vil pusse opp staten. Gjøre den mer moderne. Offentlig sektor er for sidrumpa og byråkratene er en gjeng medsløvsekker. Privatisering er tingen.

Tre sporFørst ut et Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. De potente,men tvilsomme forretningsmakkerne i Consul Consulting — Felix Kraft-Salvesen og Kjell Fjell — skal bistå staten i arbeidet. Det går ikke så bra.

Ytterligere to historier følges i denne debutromanen, skrevet av pressesjefen i Vinmonopolet, Jens Nordahl. Vi får fortellingen om narkomane Ida Caroline og Henning, som er på vei ut av uføret, og om studentene Even og Jonas, som er på vei ut i jobb. Etter hvertkrysses sporene i en intrige der makt, sex, dop og lyssky bedrifter er ingredienser.

Nordahl er ikke redd for stereotyper. Han karikerer. Her er de trauste, gode sliterne i offentlig sektor, de sleipe pengefolka med ryggrad som kjetting, den egoistiske karrieremoren.

Som flere av årets debutanter (bl.a. Espen Efskin og Christian Valeur) serverer Nordahl et kritisk skråblikk på trygge, rike, nyliberalistiske Norge. Det er tidvis morsomt og satirisk, men romanen oppnår ikke det helt gode drivet. Litt forutsigbart blir det også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer