Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Debuterer med stjernehjelp

Både Thom Hell, Marit Larsen og Jo Nesbø har lusket i kulissene hos 19-åringene i Sassybeat.

UNGE JUBILANTER: Selv om Ingvild Rennemo (t.v.) og Anna Pettersdatter Melkild i Sassybeat enda er i tenåra, har de spilt sammen i ti år. Da de ble venner i fjerdeklasse på barneskolen, sa det pang. På debutalbumet har de hatt hjelp av både Marit Larsen, Jo Nesbø, Thom Hell og Knut Schreiner. Foto: Jaques Hvistendahl
UNGE JUBILANTER: Selv om Ingvild Rennemo (t.v.) og Anna Pettersdatter Melkild i Sassybeat enda er i tenåra, har de spilt sammen i ti år. Da de ble venner i fjerdeklasse på barneskolen, sa det pang. På debutalbumet har de hatt hjelp av både Marit Larsen, Jo Nesbø, Thom Hell og Knut Schreiner. Foto: Jaques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Blir Sassybeat det nye store?».

Slik lød ei overskrift i denne avisa på seinhøsten 2010 i forbindelse med at Anna Pettersdatter Melkild (19) og Ingrid Rennemo (19), da henholdsvis 15 og 16 år gamle, ble tatt ut til å spille på bransjefestivalen Bylarm i Oslo.

Men først i dag man kan begynne å ta stilling til det ovennevnte spørsmålet, når duoen har albumdebutert med «Snakes and Ladders». Tida har duoen brukt på å fullføre musikklinja på videregående.

- Vi var fast bestemt på å fullføre skolen, og det er jeg glad for at vi gjorde. Jeg føler nå at det var riktig. Albumet ville hørtes hørt helt annerledes ut om vi hadde gitt det ut etter Bylarm. Vi er jo blitt tre år eldre, litt sikrere og mer modne. Og vi er jo enda unge, sier Rennemo til Dagbladet.

Hjemmebesøk Med på laget har de en rekke profilerte artister og bakmenn. Både Thom Hell, Jaga Jazzist-medlem Even Ormestad, Knut Schreiner, Jo Nesbø og Marit Larsen har vært involvert.

Melkild, som skriver låtene, tilbrakte tre dager hjemme hos Marit Larsen under arbeidet med plata.

- Det var kjempehyggelig. Hun er veldig søt og veldig flink, hadde kjøpt inn kjeks og vi drakk kaffe. Jeg lærte viktigheten av å ha en helhet i låttekstene, at jeg ikke skal putte inn linjer i låttekster bare fordi de er fine. Det skal passe inn i en gjennomgående helhet. Jeg har jo vært opptatt av det tidligere også, men det var veldig lærerikt å se hvordan hun jobber og bli kjent med hennes tanker om låtskriving, sier hun.

Larsen har som kjent selv erfaring fra å være den ene halvdelen i en ung duo sammen med Marion Ravn.

- Mange vil kanskje trekke paralleller mellom oss og M2M. Jeg er jo lyshåret, mens Ingrid er mørk. Marit har vært i bransjen lenge og har vært i vår situasjon, og det har vært lærerikt å jobbe med henne, sier Melkild.

Hell, Ormestad og Schreiner er blant produsentene, Larsen har hjulpet med tekster og Nesbø har levert panegyrisk skryt gjennom platas presseskriv.

Gamle nok Jo Nesbø er en nær venn av foreldrene til Medkild, og jentene har kjent ham siden de var små. Det var den bestselgende forfatteren som lærte Anna hennes første gitargrep - D, A7 og jukse-G - en nyttårsaften for mange år siden.

- Vi kalte oss Jomini før vi ble Sassybeat, og den første låta vi spilte sammen var en Di Derre-låt. Da vi spurte Jo om han hadde lyst til å skrive presseskrivet vårt, svarte han bare «seff», sier Ingrid Rennemo.

Når man blir assosiert med slike kjente navn i lanseringsfasen, er det kanskje lett å få ekstra forventninger knyttet til seg. Det tenker ikke Sassybeat på.

- Vi er først og fremst veldig heldig som får lov til å jobbe med disse og prøver mer å tenke på det enn forventninger, sier Rennemo.

Det var i forbindelse med Bylarm for tre år siden ting virkelig skjøt fart med førstesingelen «The Mouse and The Bear». Når de under årets bransjefestival er invitert tilbake igjen, er i alle fall Rennemo, som fyller 20 år i februar, gammel nok til å komme inn på alle utestedene etterpå. Sist gang hadde de til og med problemer med å slippe inn for å hente utstyret sitt etter at konsertene var ferdige.

- Vi måtte ta fram et eksemplar av Bylarmavisa, som hadde oss på forsida, for å komme inn i teltet igjen, sier Anna Pettersdatter Melkild.

Hele Norges coronakart