Debuterer som frontmann i nytt norsk proghåp

I Ole Petter «El Doom» Andreassens nye bandprosjekt er det han selv som står fremst på scenen.

PROGTRE: Ole Petter «El Doom» Andreassen står i spissen for progrockbandet El Doom and the Born Electric som kommer med sin første plate. Her er han i god progtradisjon avbildet sammen med et tre. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet.
PROGTRE: Ole Petter «El Doom» Andreassen står i spissen for progrockbandet El Doom and the Born Electric som kommer med sin første plate. Her er han i god progtradisjon avbildet sammen med et tre. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er viktig å velge den mest kommersielle sjangeren når man endelig skal gå solo, humrer Ole Petter Andreassen der han sitter og forklarer sitt nye band El Doom and the Born Electric.

Les anmeldelsen av albumet her.

I kveld spiller bandet konsert på Rockefeller i Oslo, og det er første gang en av Norsk rocks mest sentrale figurer trer fremst på scenen.

- Akkurat det er ikke så veldig planlagt, det er bare dit musikken har ført meg, sier Andreassen.

Må ha motstand Andreassen er fra før mest kjent som trommis i Black Debbath og gitarist i The Cumshots og Thulsa Doom. I tillegg har han vært produsent/tekniker for blant andre Minor Majority, Raga Rockers, i tillegg til å ha produsert og gitt ut plater med en mengde musikalske prosjekter.

At hans nye band spiller prog, er helt selvfølgelig for Andreassen.

- Progrocken har alltid vært med meg, og streit rock kjeder meg grenseløst. Sånn «six-pack på øving og skru opp ampen» er jeg helt ferdig med. Jeg liker litt motstand i musikken, både som lytter og når jeg spiller selv, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer