PROGTRE: Ole Petter «El Doom» Andreassen står i spissen for progrockbandet El Doom and the Born Electric som kommer med sin første plate. Her er han i god progtradisjon avbildet sammen med et tre. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet.
PROGTRE: Ole Petter «El Doom» Andreassen står i spissen for progrockbandet El Doom and the Born Electric som kommer med sin første plate. Her er han i god progtradisjon avbildet sammen med et tre. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet.Vis mer

Debuterer som frontmann i nytt norsk proghåp

I Ole Petter «El Doom» Andreassens nye bandprosjekt er det han selv som står fremst på scenen.

(Dagbladet): - Det er viktig å velge den mest kommersielle sjangeren når man endelig skal gå solo, humrer Ole Petter Andreassen der han sitter og forklarer sitt nye band El Doom and the Born Electric.

Les anmeldelsen av albumet her.

I kveld spiller bandet konsert på Rockefeller i Oslo, og det er første gang en av Norsk rocks mest sentrale figurer trer fremst på scenen.

- Akkurat det er ikke så veldig planlagt, det er bare dit musikken har ført meg, sier Andreassen.

Må ha motstand Andreassen er fra før mest kjent som trommis i Black Debbath og gitarist i The Cumshots og Thulsa Doom. I tillegg har han vært produsent/tekniker for blant andre Minor Majority, Raga Rockers, i tillegg til å ha produsert og gitt ut plater med en mengde musikalske prosjekter.

At hans nye band spiller prog, er helt selvfølgelig for Andreassen.

- Progrocken har alltid vært med meg, og streit rock kjeder meg grenseløst. Sånn «six-pack på øving og skru opp ampen» er jeg helt ferdig med. Jeg liker litt motstand i musikken, både som lytter og når jeg spiller selv, sier han.

- Samtidig har jeg alltid vært glad i gode refrenger, så dette er nok en ganske folkelig type prog. Akkurat når det føles som om man har gått seg helt vill i tåka og er i ferd med å gi opp kommer det et flott refreng og gjør det hele vakkert og forståelig.

Fysiske tekster På bandets debutalbum har Andreassen lagd låtene, spilt inn, mikset og produsert. Albumet signaliserer også første gang Andreassen har skrevet låtttekstene selv.

- Det gikk lettere en jeg hadde fryktet.Når jeg selv skal synge, må tekstene være litt fysiske, jeg må kunne bli litt ivrig. Det blir mye pekefinger og hytting med neven.

Utenom Andreassen på vokal og gitar består bandet av folk han selv har plukket fra øverste hylle.

Brynjar og Haavard Takle Ohr fra El Cuero spiller henholdsvis sologitar og trommer, Nikolai Hængsle Eilersten fra Bigbang og Elephant9 trakterer bassen, mens jazzmusiker Hedvig Mollestad Thomassen også spiller gitar.

LINEUP: Musikerne i El Doom and the Born Electric er valgt fra øverste hylle. Fra venstre Hedvig Mollestad Thomassen, Brynjar Takle Ohr, Ole Petter Andreassen, live-bassist Trond Frønes og Haavard takle Ohr. Foto: Eivind Yggeseth
LINEUP: Musikerne i El Doom and the Born Electric er valgt fra øverste hylle. Fra venstre Hedvig Mollestad Thomassen, Brynjar Takle Ohr, Ole Petter Andreassen, live-bassist Trond Frønes og Haavard takle Ohr. Foto: Eivind Yggeseth Vis mer

Albumet inneholder også bidrag fra noen gjesteartister, og kanskje størst og høyest rager det 60 år gamle jazzfenomenet Jon Eberson, som bidrar med gitar på to låter.

- Jeg har det ikke sånn lenger at jeg må spille soloen selv. Det er gøyere å høre på andre, sier Andreassen.

Langsiktig prosjekt Dette er Andreassens tjuende album som artist. Fire ganger har han vært nominert til Spellemannpris. To av dem har han vunnet.

- Det er bare tre album jeg har laget, som jeg ikke kunne tenkt meg å forandre noe på. Det er den siste Cumshots-plata, Thulsa Doom-albumet «...And Then Take You to a Place Where Jars are Kept» og denne plata jeg har laget nå, sier han.

I tillegg til kveldens konsert på Rockefeller vil bandet i januar turnere i hele landet sammen med norske Shining.

4-5 av landets største festivaler har også sikret seg en opptreden fra bandet.

- Mange tenker kanskje på dette bandet som et blaff, men alle banda jeg har spilt i har vart svært lenge, og det kommer dette også til å gjøre. Jeg gir ikke ut plater fordi det er jobben min, jeg gir ut plater fordi det fortsatt brenner som faen.