Debuterte for armeen

Halvdan Sivertsen fikk æren av å være først ut i rekken av årets Julemusikanter. Med band og kone sørget han for at julestemningen inntok Egertorget.

Det er i år åttende gang Dagbladet arrangerer Julemusikantene og gir pengene til Frelsesarmeen. Sivertsen debuterte i går.

- Det har aldri passet før, så dette har jeg sett fram til. Vi er på en liten førjulsturné og skal videre til Moss og Stange, så det passet veldig bra i år. Det er jo morsomt å være den som drar i gang hele greia, sier Sivertsen.

Stor ære

Han står også bak «Frelsesarmeens juleplate», som ble lansert denne uka.

- Det var en stor ære å bli spurt om å lage plata, det var skummelt og samtidig prestisjefylt. Frelsesarmeen hadde bare ett krav: at jeg måtte skrive en ny julesang, og det ble sangen «Jul i nord». Det er en ren ønskesang hvor alle har det bra og det til og med er pent vær, forteller Sivertsen.

Statsminister Kjell Magne Bondevik skulle egentlig åpne årets Julemusikanter, men ble forhindret på grunn av andre oppgaver. Men han lover å komme tilbake på en av konsertene.

På Egertorget i går var om lag 400 mennesker samlet for å høre Halvdan Sivertsen og bandet hans, som består av Terje Nohr Olsen på rytmegitar, Gjermund Silset på elbass, Arnfinn Bergrabb på batteri, Geir Tømmerberg på orgel og Lars Petter Kristiansen på lyddesign.

Artig

Dessuten hadde Sivertsen med seg kona si, billedkunstner Marit Ellisiv Bakken, på scenen.

- Vi synger duett på sangen «Storbyjul», som er en oversettelse av the Pogues «Fairytale of New York». I tillegg har vi med oss blåsere fra Frelsesarmeens hornorkester, sier Sivertsen.

Henvendt til publikum mante Sivertsen til giverglede.

- I fjor fikk Julemusikantene inn over 800000 kroner totalt. I år skal vi få inn det samme på den første konserten, sa Sivertsen til stor munterhet.

Den totale summen i fjor endte på 873913,50 kroner, og totalt, inkludert platesalget av «Perleporten» og «Stolpesko» har Julemusikantene samlet inn over 3,3 millioner kroner til Frelsesarmeen.

Etter konserten var Sivertsen full av begeistring.

- Dette var artig! Det virket som om vi traff folk hjemme, jeg la merke til at de fleste ble stående, og flere og flere kom til. Jeg er veldig glad for at jeg fikk lov til å åpne årets Julemusikanter. Og det var ikke kaldt engang! sier Sivertsen. Så dro han til Moss.

FAKTA

I går: Halvdan Sivertsen

Sted: Egertorget

Publikum : 400

I den svarte gryte: 27588,50 kroner, 2,50 danske kroner, 10 britiske pence, 1 svensk kr og 1,05 euro. Stafetten: Norsk Hydro v/Tove Veierød gir 25000 kroner og utfordrer Telenor.

Til sammen så langt: 52588,50 kroner.

Neste konsert: I dag kl. 13 spiller D.D.E. og Texas Twisters.

Info: Spørsmål kan rettes til Anders Grønneberg; e-post: agr@dagbladet.no, tlf.: 22 31 07 17/90 61 10 91.

Julemusikantenes kontonr. er 1645.01.46157 Les mer på www.dagbladet.no/jul2003/julemusikantene

SKAPTE STEMNING: Halvdan Sivertsen og bandet hans sørget for at rundt 400 mennesker stoppet opp på Egertorger i går ettermiddag.