Dedikerer vinnerdiktet til venninnen som døde

Liv-Christine går til topps igjen — med en sann historie:

MISTET VENNINNEN: Liv-Christine Hoem går igjen til topps - nå med et dikt som bygger på en sann historie. Foto: Rune Folkestad, Drammens Tidende
MISTET VENNINNEN: Liv-Christine Hoem går igjen til topps - nå med et dikt som bygger på en sann historie. Foto: Rune Folkestad, Drammens Tidende Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Drøyt halvannet år siden hun fant Skolekammeret, har Dagbladets unge poet Liv-Christine Hoem rukket å komme til finalen 17 ganger:

— Nå vet jeg snart ikke hva jeg skal si. Ordene må jo snart være brukt opp, sier hun i et takknemlig svar på beskjeden om at hun nå er månedens poet for åttende gang.

Sterkt vennskap Denne gangen vinner hun med et ganske personlig dikt. «Systrer slutter aldri å likne kvarandre» (les det til høyre i saken) er nemlig basert på en sann historie:

— Diktet handler om ei jente jeg gikk sammen med i fjerde klasse på barneskolen, forteller Liv-Christine, som tidligere har skrevet om denne historien under tittelen «Å miste alt du har»:

— Hun kom fra Bagdad som krigsflyktning, da Irak-krigen herjet som verst. I begynnelsen var hun veldig usikker og redd, og turte så vidt å kikke opp. Hun kunne ikke norsk så godt, og hadde ikke vært lenge i Norge. Det ble til at vi satt sammen i hvert eneste friminutt og tegnet. Jeg var der for henne, og hun var der for meg.

Liv-Christine har tidligere fortalt om en barndom der hun ble mobbet, og møtet med den irakiske jenta bør leses inn i den sammenhengen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer