«Deep Throat»-boka er klar

Bob Woodward har lenge hatt manus til en «Deep Throat»-bok klart. Nå venter han ikke lenger.

(Dagbladet.no): Boka kommer ifølge USA Today om en måned.

Woodwards forlag satte igang trykkpressa da Vanity Fair avslørte at «Deep Throat» er den tidligere nestsjefen i FBI Mark Felt.

- Jeg vil skrive en bok eller noe og samle alle pengene jeg kan, fortalte Felt frammøtte journalister utenfor hjemmet sitt i California i forrige uke.

Dermed konkurrerer Bob Woodward, Washington Post-journalisten som brukte FBI-toppen som kilde i avisas avsløring av Watergate-skandalen, med sin mangeårige mentor og kilde.

Bestselger

Woodwards bok vil hete «The Secret Man» og skal beskrive hvordan Felt ble Woodwards hemmelige kilde.

Ifølge forlaget blir boka forholdsvis kort, og skal koste 23 dollar.

- Boka blir den siste biten i Watergate-puslespillet, mener forlaget Simon & Schusters redaktør David Rosenthal.

Samtidig kaster tv- og filmselskap, og altså konkurrerende forlag, seg rundt for å mele «Deep Throat»-kaka.

Historien har tidligere tjent som underlag for filmsuksessen «Alle presidentens menn», som det året den kom, 1976, var en av USAs mest sette filmer.

Filmen, som ifølge Allmovie.com har spilt inn 30 millioner dollar, har neppe sin rolle som pengemaskin: Den finnes selvsagt på dvd.

Og hvem vet om det ikke kommer en ny og oppdatert versjon snart.

FÅ LITTERATURNYHETER TILSENDT - HVER UKE:

JOURNALISTFORBILDER: Det var Bob Woodward (til høyre) som brakte inn Mark Felt som hemmelig kilde i dekningen av Watergate-skandalen. Woodward og Carl Bernstein jobbet med saken i månedsvis.
BESTSELGER: Bob Woodward har skrevet flere bøker, blant annet bestselgerne «All the President\'s Men» (1974) og «The Final Days» (1976). Begge med Carl Bernstein. Boka om «Deep Throat» skriver han alene.