Deepika trosser truslene

Deepika Thathaal (26) hisset på seg det pakistanske miljøet i Norge da hun viste sin nakne rygg i musikkvideoen «History» i 1996. Her kan du se bildene fra den nye videoen «I Saw You» - med en like lettkledd Deepika.

- Jeg gjør det jeg har lyst til. Det var ikke aktuelt å ha på seg joggedress og lue når jeg skulle lage den nye videoen bare fordi folk hadde problemer med «History». Men jeg har heller ikke lagd den for å irritere folk, understreker Deepika.

Videoen til den rocka førstesingelen «I Saw You» og den noe mørkere andresingelen «Plan Of My Own» ble spilt inn i Los Angeles i slutten av juli. I begge videoene viser Deepika, som etter planen skal lanseres over hele verden under artistnavnet Deeyah, mye naken hud.

Telefontrusler

I en periode etter at «History» ble sluppet på video i 1996, fikk hun flere telefontrusler på arbeidsplassen.

- Jeg vet ikke hvorfor reaksjonene var så sterke på «History». På noen av bildene som ble trykt, kunne det kanskje se ut som om jeg gikk naken, jeg viste hele ryggen i noen scener. Nå viser jeg mest mage og rygg og kanskje litt kløft.

Det er sju år siden Deepika i 1996 var hovedsatsingen til det norske plateselskapet BMG. Hun var den første store artisten med innvandrerbakgrunn her i landet og ble spådd en lysende karriere. Men til tross for massiv presseomtale og gode kritikker endte salget på skuffende 3000 eksemplarer. Da deler av det pakistanske miljøet i Oslo hadde hisset seg opp over at hun viste den nakne ryggen sin i «History», flyttet hun til London for å forfølge popstjernedrømmen derfra. Hun fikk en sensasjonelt god kontrakt med den engelske plategiganten Warner og eksmanageren til Prince styrte karrieren hennes. Men da Warner-sjefen som hadde undertegnet kontrakten med henne fikk fyken og manageren kort tid etter døde av kreft, var hun igjen nesten på bar bakke.

Men nå er Deepika på full fart tilbake. Flere kjente størrelser i den internasjonale musikkbransjen har gått sammen i selskapet Brainwash Productions, som har Deepika som hovedsatsing. Begge videoene ble laget av den prisbelønte reklameregissøren John Lindauer, som også har laget musikkvideoer for navn som Weezer og Porno For Pyros.

Millionbudsjett

Begge videoene har etter det Dagbladet erfarer et budsjett på over én million norske kroner. Den første videoen skal ut til MTV og ZTV seinest 1. september.

Det var lenge snakk om at rapperen Bonecrusher skulle være med på førstesingelen med norgesrelease i slutten av september. Men etter noe fram og tilbake er det nå klart at Bonecrusher, som tidligere i år toppet Billboards r'n'b-liste, skal delta på noen av skivas andre låter i stedet. Apparatet rundt Deeyah er også i kontakt med en av jentene i den verdenskjente r'n'b-gruppa TLC, men det er ennå ikke avklart hvorvidt det vil ende med deltakelse på albumet som skal ut i Norge i november.

Mye dansing

Deepikas lillebror Adil, en av Norges fremste breakere, er også med i videoen sammen med noen av sine kompiser. «I Saw You» er en stemningsvideo med mye dansing og partyelementer. I sentrum: Deepika.

- Jeg er ikke redd for reaksjoner. Da hadde jeg ikke gjort videoen slik, forsikrer hun på telefon fra London.

VISER HUD: - Jeg har sett noen få klipp fra videoene og det ser veldig bra ut. Akkurat det jeg hadde sett for meg, sier Deepika, som ikke er redd for å vise hud i sine nye videoer. <P><!--/BTEK1--><!--BTEK2-->