- Deepika-trusler er ikke pr-stunt

Den norske popstjernen slår tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går skrev Dagbladet.no om Inayat Bunglawla, talsmann for den muslimske, britiske organisasjonen The Muslim Council of Britain.

Han hevdet at påstander om trusler mot den norsk-pakistanske sangerinnen Deeyah, tidligere Deepika, bare er et PR-stunt, og stilte spørsmål ved hennes religiøse bakgrunn.

- Hennes virkelige navn er Deepika Thathaal. Det er ikke et muslimsk navn, men et hindu-navn, sa han ifølge Independent.

Nå reagerer Deepikas talsmann Billy Smith fra Brainwash Productions.

- Han tar ingen hensyn til problemene Deepika har, og er i stedet opptatt med å tåkelegge disse ved å stille spørsmål ved identiteten hennes, skriver han i en e-post til Dagbladet.no.

Må ha livvakter

Deeyah sier hun har mottatt nye trusler etter videoen til «What Will It Be», som inneholder kraftig kritikk av islam.

Hun har nå flyttet til Atlanta i USA, og må angivelig ha livvakter når hun snart returnerer til England for å promotere sitt kommende album.

MYE OMTALT: Trusler mot Deeyah har fått mye oppmerksomhet både i norske og engelske aviser. Nå avviser en talsmann for den norsk-pakistanske artisten at opplysningene om truslene bare er et pr-stunt. FOTO: ESPEN RØST
MYE OMTALT: Trusler mot Deeyah har fått mye oppmerksomhet både i norske og engelske aviser. Nå avviser en talsmann for den norsk-pakistanske artisten at opplysningene om truslene bare er et pr-stunt. FOTO: ESPEN RØST Vis mer

- Bunglawala har hevdet at Deeyah er hindu, noe som er ganske forvirrende for oss. Han har ressurser til å ta en telefon til Norge for å finne ut om hennes bakgrunn. Dette har han ikke gjort, noe som overrasker oss. Han burde i det minste gidde å sjekke fakta, skriver Smith.

Talsmannen for den norske artisten reagerer også på at en rekke medier har omtalt Bunglawla som moderat, og henviser til en artikkel i The Observer der det heter at han støttet Osama bin Laden før 11. september-angrepene.

Videoen sensurert

Den engelske avisa Sunday Times skrev også i fjor at Deeyah måtte voktes av livvakter 24 timer i døgnet.

- Det skremmer meg. Men jeg blir også forbanna, og det driver meg videre. Mine foreldre støtter meg, fortalte artisten til Indo-Asian News Service.

Også tv-kanaler som har vist videoen til «What Will It Be» har mottatt trusler.

- Vi spilte videoen et par ganger, men vi gjør ikke det igjen. Vi har fått trusler som vi måtte ta svært seriøst. Dette er sensitive spørsmål, sier en ansatt i det asiatiske tv-nettverket B4UTV til Hindustan Times.

- Jeg lurer på hvor mange bevis Bunglawla trenger før han slutter å påstå at Deeyahs opplevelser de siste ti årene bare er et pr-stunt, kommenterer Smith tørt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer