Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Deeyah Khan valgt ut av UNESCO

Deeyah Khan blir goodwillambassadør for FN

Den norske menneskerettighetsaktivisten, filmregissøren og plateprodusenten Deeyah Khan (39) er utnevnt til goodwillambassadør for FN.

FN-AMBASSADØR: Den norske menneskerettighetsaktivisten, filmregissøren og plateprodusenten Deeyah Khan (39) er utnevnt til goodwillambassadør for FN. 
FN-AMBASSADØR: Den norske menneskerettighetsaktivisten, filmregissøren og plateprodusenten Deeyah Khan (39) er utnevnt til goodwillambassadør for FN.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur, UNESCO, som står bak utnevnelsen.

- Jeg gratulerer Deeyah Khan med denne viktige utnevnelsen. Mange mennesker i verden i dag utsettes for innskrenkninger i sin kunstneriske ytringsfrihet og blir sensurert, fordømt, forfulgt og drept. Deeyah Khan er en klar og tydelig stemme på et krevende og ytterst aktuelt tema, og jeg er overbevist om at hun vil gjøre en fremragende jobb som FN goodwillambassadør, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. (H).

Deeyah Khan skal spesielt fremme kunstnerisk ytringsfrihet og kreativitet.

I 2015 mottok Khan Kulturdepartementets menneskerettspris for sin dokumentarfilm «Jihad: A Story of the Others».

- Deeyah Khan er en modig kunstner. Hun bidrar til å fremme respekten for grunnleggende menneskerettigheter ved å understreke at samfunnet må ha toleranse for det som er annerledes. Deeyah Khan vil bli en god goodwillambassadør for UNESCO, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Khan ble født i Oslo i 1977 og slo gjennom som artist under navnet Deepika og ga ut sin første soloplate som 15-åring.

Etter hets fra deler av det konservative muslimske miljøet i Oslo, forlot hun byen til fordel for London, hvor hun har bodd siden.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!