Abortrettigheter

Deeyah Khan vant Bafta-pris

Den norske filmskaperen og aktivisten Deeyah Khan vant Bafta-prisen i kategorien for aktualitetsprogrammer for dokumentarfilmen «America's War on Abortion».

PRESTISJETUNGPRIS: Den norske filmskaperen Deeyah Khan vant den gjeve Bafta-prisen søndag kveld i kategorien for aktualitet. Foto: NTB
PRESTISJETUNGPRIS: Den norske filmskaperen Deeyah Khan vant den gjeve Bafta-prisen søndag kveld i kategorien for aktualitet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder BBC. I filmen tar Deeyah Khan for seg uthulingen av abortrettighetene i USA. Filmen hadde premiere på ITV og NRK2 29. oktober i fjor.

Khan fikk ideen til filmen da hun var i USA for å gjøre research og filme «Muslim in Trump’s America».

STØTTER NORSKE DEEYAH: Virgin-sjefen Richard Branson har sendt sin helt egen personlige støtteerklæring til den norske filmregissøren Deeyah Khan og hennes «World Woman». Vis mer

– Under arbeidet leste jeg mange artikler om den ene amerikanske staten etter den andre som innførte nye abortrestriksjoner. Dette kan ikke skje, tenkte jeg. Det var heller ingen nasjonal eller internasjonal debatt om det. Det bare skjedde. Den ene staten etter den andre kollapset når det kom til kvinners rettigheter. Da bestemte jeg meg for å lage en film om det, sa hun til Rushprint.

Deeyah Khan driver produksjonsselskapet Fuuse Films, og har vunnet to Emmy-priser for sine tidligere dokumentarfilmer, så vel som en Royal Television Society Award for sin film om amerikanske høyreekstremister.

Også her til lands har hun mottatt en rekke priser, senest Fritt Ords Pris for 2020 for sine dokumentarfilmer om ekstremisme.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer